Nieuws

Jarige hervormers willen luis in de pels blijven

De hervormingsbeweging Tuacc viert aanstaande november het eenjarig bestaan. In het tweede jaar komen er meer tastbare resultaten, zoals een handleiding voor controles in een ict-omgeving, belooft initiatiefnemer Pieter de Kok. Daarnaast professionaliseert Tuacc haar rol van kritische insider die steeds vaker met buitenstaanders de dialoog zoekt.

De Kok loopt vooruit op de eerste verjaardag van Tuacc, dat ooit begon als 'twitterbeweging' maar steeds meer de vorm van een fysieke beweging aanneemt. Zo is er op 6 oktober 2011 een bijeenkomst met twee afgevaardigden van de AFM. 

"In de toekomst willen we meer van dit soort spraakmakende bijeenkomsten organiseren", zegt initiatiefnemer Pieter de Kok van Coney Accountants. "We gaan een bijeenkomst organiseren met ondernemers, want we praten wel vaak over hen maar tot nu toe nog niet rechtstreeks met hen." 

De jonge beweging heeft nu al een historie van bezinning op het eigen functioneren. Ook toen Tuacc een half jaar was, werden de resultaten geëvalueerd en werd de toekomst verkend. 

Toch zal Tuacc de rol van criticaster binnen de accountancy blijven bekleden, zo heeft de beweging besloten na consultatie van accountants. "Ik ben wel even bang geweest dat er moeheid zou ontstaan bij de achterban als we steeds maar de discussie zouden blijven zoeken. Maar steeds meer mensen ervaren dat we niet zo maar een clubje accountants zijn, maar dat we inbreng op niveau hebben. Zo werken we samen met de NBA en NOREA aan een handleiding voor controles in een ict-omgeving. Maar daarnaast volgen we de ontwikkelingen in het onderwijs voor accountants. Waar dat nodig is komen we met verbeterpunten voor ons vak." 

"De dubbelrol van opiniemaker en uitvoerder zullen we ook in het tweede jaar bekleden. Daarvoor hebben we de verschillende rollen binnen Tuacc belegd bij ongeveer twintig mensen, de harde kern van de beweging. Duidelijk hebben we afgesproken wie zich met welk thema gaat bezighouden. Een luis in de pels willen we blijven, maar dan wel met de juiste mensen op de juiste plaatsen." 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.