Nieuws

Hervormers accountancy evalueren halfjaar vernieuwing

De hervormingsgezinde accountants die zich in de beweging Tuacc hebben georganiseerd, gaan komende zomer de eigen acties evalueren. Centraal staan de vragen naar de resultaten en het vormgeven van verdere vernieuwing.

De evaluatie zal plaatsvinden na juni, wanneer de laatste bijeenkomst over communicatie heeft plaatsgevonden die Tuacc nog heeft bij de NBA. Dat meldt Pieter de Kok, woordvoerder en initiatiefnemer van de hervormingsbeweging. 

"Op 11 mei hebben we de vijfde tweet-up alweer. Die gaat over de rol van de raad van commissarissen en de wisselwerking met de accountant. We organiseren deze bijeenkomst samen met de NKCC, het kenniscentrum voor commissarissen en toezichthouders. Er komen vijftig mensen, waaronder veel commissarissen." 

"Dan nadert het moment dat we het hele spectrum van de accountancy hebben behandeld in onze tweet-ups. Heel veel trekkers hebben ongelooflijk veel energie gestoken in de beweging. De vraag is wat dit heeft opgeleverd en wat we gaan doen met de resultaten. De wereld verandert en de accountancy moet mee. Ik denk dat we straks voldoende respons uit onze professie hebben gekregen om te kunnen zeggen hoe we dat willen doen."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.