Nieuws

Martin van Roekel ceo BDO International

Martin van Roekel wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van BDO International. Hij volgt daarmee Jeremy Newman op, die sinds 2007 deze positie bekleedde. Newman verlaat BDO en het accountantsvak, maar weet nog niet wat hij na zijn aftreden gaat doen.

Van Roekels benoeming gaat in per oktober van dit jaar. Op dit moment is hij global head of network development van BDO en ceo Europa. 

Tot 2009 was registeraccountant Van Roekel bestuursvoorzitter van BDO in Nederland. In 2003 werd hij lid van de Policy Board van het internationale BDO-netwerk. Van 2007 tot 2009 was hij voorzitter van dit orgaan. 

Newman verlaat BDO en de accountancy, maar weet nog niet wat hij gaat doen. In een interview met International Accounting Bulletin geeft Newman aan dat hij vooral het directe contact met klanten gemist heeft tijdens zijn voorzitterschap. "I have met some great people particularly meeting governments and regulators; it has been fascinating, but not entirely real. I would like a job which is a bit more grounded and a bit more real."

Een terugkeer in de accountancy acht hij onwaarschijnlijk. "Why would I stay in that area and not stay in my current role? There might be opportunities available to me in this business, but it's not really what I am looking for as I want to do something different."

Newman beschouwt de groei van BDO in China als hoogtepunt van zijn voorzitterschap. Toen hij begon had het netwerk in China vier kantoren die niet onder één naam opereerden en minder dan achthonderd medewerkers. "We now have in mainland China more then 6,000 people in a single branded business growing at a rapid rate, easily the largest domestic business in China and in a couple of years it will become larger than the Big Four firms," aldus Newman. 

Newman heeft zich tijdens zijn voorzitterschap altijd actief gemengd in het debat over de accountancy, vooral over de marktdominantie van de big four. Zo uitte hij onlangs nog zeer scherpe kritiek op de overname door PwC in Denemarken van Grant Thornton.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.