Opinie

Accountancy (on)macht

'In het kader van haar veranderagenda heeft de Stuurgroep Publiek Belang van de NBA eind december een green paper gepubliceerd, dat inzicht geeft in het huidige business-, partner- en verdienmodel van accountants ('structuurmodellen').'

Zo begint Herman van Brenk zijn opinie met de onheilspellende titel: 'Zullen we accountants binnenste buiten keren?'Of dat het geval is hangt af van de machtsstrijd tussen aandeelhouders, commissarissen, audit commissies, de AFM, bestuurders van ondernemingen en niet in het minst het accounting establishment zelf.

Wie heeft macht om hervormingen binnen de accountancy af te dwingen? Wie heeft macht om alles bij het oude te houden? In ons polderlandje praten we niet vaak open en eerlijk over macht. Wij zoeken consensus. In het navolgende breek ik met dit zoetsappige schrijven. De klassieke definitie van macht is het vermogen om mensen dingen te laten doen die ze zelf niet willen. Macht zit in het klein en het groot in al onze sociale relaties. Dus ook in de accountancy.  

Bijvoorbeeld door regulering van het beroep op het gebied van opleidingen en titulatuur. De RA-titel is beschermd. Maar macht is broos. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is in de VS een dringende behoefte aan verpleegsters, artsen en piloten. Opleidingen moesten altijd voldoen aan strikte toelatings- en kwaliteitseisen (een manier om een beroep te beschermen). Maar toen daar vanwege de noodzaak van moest worden afgeweken, bleken mannen en vrouwen evengoed deskundig te kunnen worden in een veel kortere tijd. Kwaliteit is een machtsbron, maar ook die is broos. Formeel is de accountant kwalitatief uitstekend onderlegd. In de praktijk zijn al jarenlang inhaal- en bijschooltrajecten gaande binnen de accountantssector.  

Accountantskantoren worden vertegenwoordigd door de NBA. Maar de big four hebben daarbinnen meer invloed dan de middelgrote en kleine kantoren. Onderzoekers Morales & Sponem  (2017) gaan uitgebreid in op de lobby en invloed van de grote accountantsorganisaties op het positioneren van de accountancy. De toegang tot de politieke macht - via politieke partijen, het VNO-NCW, de SER en in Brussel - is interessant als we praten over accountancy en (on)macht.

Hoe is de accountancylobby eigenlijk georganiseerd? Zou het niet inzichtelijk zijn als een lijstje wordt samengesteld van de top 40 invloedrijkste opiniemakers en hun sociale en professionele netwerken, om een glimp op te vangen van macht in de corridors van de besluitvorming? De NBA is een belangenbehartiger, maar net als iedere vergelijkbare belangenorganisatie speelt macht een rol in de benoeming van NBA-bestuurders, de verdeling van portefeuilles, de instelling van werkgroepen en commissies en de uiteindelijke redactie van rapporten. Wie doet wat voor wie in welke commissie en hoe verhoudt dit zich tot de genoemde top 40? Wie trekt er eigenlijk aan de touwtjes?

Macht corrumpeert en absolute macht corrumpeert absoluut. Accountants hebben wettelijk macht door hun exclusieve rol in het vaststellen van de jaarrekening. De relatie principaal en accountant is wettelijk een neutrale relatie (‘verantwoording ten behoeve het maatschappelijk belang’), maar in de praktijk incestueus. Macht van de principaal die dicteert.

In twee columns heb ik afgelopen jaar geschreven over een machtsuitoefeningsstrategie bij uitstek: het traineren, ophouden, vertragen en uitstellen van beslissingen door het accounting establishment om echte veranderingen daadwerkelijk door te voeren. Wat de MCA wicked problems noemt dienen ook vooral wicked te blijven. In de kern gaat het hier - vanuit het perspectief van de sector - om hoe dan ook het bestaande businessmodel in stand te houden. De samenleving vraagt om betrouwbaarheid en kwaliteit van de accountant en volgens critici zit een belangrijk deel van de verklaring voor het niet optimaal functioneren juist in dat businessmodel. We weten uit de organisatiesociologie dat organisaties en professies fight like mad tot stay the same. Dat is niet meer dan logisch.

Ik schreef over Guiseppe Tomasi en zijn historische roman De Tijgerkat,  die zich afspeelt op Sicilië in 1860. Een verhaal over de tanende macht van de adel (accountancy) en het Huis van Bourbon (partnermodel). Maar ook over de politieke opkomst van de burgerij (maatschappelijke onvrede over disfunctioneren accountants) onder aanvoering van Garibaldi (VEB, corporate social responsible accountantsbestuurders, de AFM, Eumedion, politiek). De macht van het accounting establishment is onder druk gezet. Affaires hebben aanleiding gegeven voor toenemende aandacht van toezichthouders voor de kwaliteit van het werk, (inter)nationale politieke aandacht voor andere businessmodellen voor de accountancy, aansprakelijkheidsstellingen van individuele accountants en kantoren, tuchtprocedures en zelfs strafrechtelijke onderzoeken.

Een van de hoofdfiguren in De Tijgerkat zegt: "Als we willen dat alles blijft zoals het is, moet alles anders worden." Kernachtig wordt hiermee het handwerk van de macht uit de doeken gedaan. Zet veel in beweging. Stel werk- en stuurgroepen in. Beweeg mee met de vernieuwers. Kom met (visieloze) green en white papers. Zeg steevast dat veranderingen noodzakelijk zijn. Breng jaarverslagen uit waarin je pleit voor een cultuurverandering. Kom met tientallen maatregelen, of 53, voor de bühne. Zeg keer op keer dat het vanaf nu anders moet. Wees aanwezig in het publieke debat en pleit voor change! Maar houd ondertussen alles zoveel mogelijk hetzelfde: de status quo is de echte prioriteit. Benoem in commissies 'ons soort mensen'. Koester Peter Wakkie, Jaap van Maanen en Jan Bouwens. Ontwikkel lobbyactiviteiten om alles zoveel mogelijk bij het oude te laten.

Hoe succesvol is de Tijgerkat-strategie? En aan de andere kant van de gang, waar de verontwaardigde cliënten, de gedupeerde investeerders, de litigieuze VEB, de Eumedion messenslijpers, de officieren van justitie van het landelijk parket, enkele 'losgeslagen' wetenschappers en de AFM-functionarissen die goed willen doen in een deels slechte wereld zitten, is de vraag der vragen: wat voor soort macht kunnen wij in stelling brengen om écht veranderingen te bewerkstelligen?

De toekomst van de accountancy wordt bepaald door de uitkomst van deze machtsstrijd. Tot die tijd worden stakeholders van tijd tot tijd geraakt door friendly fire: recent bijvoorbeeld aandeelhouders van Steinhoff en Carillion. De maatschappelijke prijs die we betalen door de kool en de geit te sparen. Hoe lang nog?

Wat vindt u van deze opinie?

Reageer Spelregels debat

Bob Hoogenboom is hoogleraar forensic business studies Nyenrode en veiligheidsvraagstukken aan de Vrije Universiteit.

Gerelateerd

19 reacties

Wilag Kater

Geachte @Jan Bouwens,
excuses, voorgaande is geenszins bedoeld als een persoonlijke aanval op u of anderen of zelfs op accountants als beroepsgroep o.i.d. U lijkt me een eerbiedwaardig mens.

Bedoeling was om aan te haken in de discussie met een (zeden)schets van een al jaren aanhoudend algemeen waarneembaar maatschappelijk proces, m.n. een diepe globale (waarden)crisis, die zich uitstrekt over hele sectoren en generaties tegelijk en juist om die reden zo fundamenteel is en (soms) adembenemend spannend en interessant.

Dat in dat complexe en ingrijpende proces zich groepsbelangen aftekenen met (in)formele dragers van standpunten die in de loop van de discussie hier ook telkens genoemd of herhaald worden lijkt me vanzelfsprekend horen bij dat 'balspel' zelf. Alle spelers zijn hier bezig aan een maatschappelijk zeer fundamenteel en uitermate nuttig balspel dat alleen op niveau gespeeld kan worden door alle spelers in optimale conditie heel te houden, ook u dus.

Nogmaals welgemeende excuses als ik te persoonlijk ben overgekomen in mijn verwoording.

Met vriendelijke groet,
Wilag Kater

J. Bouwens

@Wilag Kater

Kennelijk denkt u dat uw argument krachtiger wordt door mensen te beledigen. waar u het niet mee eens bent? De regel op deze site is dat we de bal spelen niet de persoon.

wilag kater

Gezien de harde interne discussies hier, en elders in de wereld, lijkt de hele geglobaliseerde fintech-sector in een diepe crisis. Eerst en vooral m.b.t. tot haar plaats in de samenleving.

Nieuwe frisse generaties (Hoogenboom c.s.) zitten al jaren klaar en staan op; de oude sterke generaties (Bouwens c.s.) weigeren met pensioen te gaan, houden nog even vast aan hun verouderde wereldbeelden, visies en macht.

Gelukkig is dit pijnlijke maar natuurlijke proces overal terug te vinden in de wereld en in vrijwel alle instituten. Regime-chance is wel vaker een pijnlijk proces.

Eén troost in de ogen van heel veel buitenstaanders: sinds 2008 is het lente; weliswaar nog pril en koud, maar onmiskenbaar lente, met stevige onweersbuien en flinke regen; óók in de fintech-sector.

Ook zo benieuwd naar de frisse nieuwe zomertuin rond 2030? Kijk, de oude bruine bladeren in hun windvrije hoek composteren al en dan voor dit moment dan maar hopen dat de onvoorspelbare tuinmannen Xi, Trump en Poetin onze lentetuinen niet verkoold opleveren. Maar ook dan: as is vruchtbaar en de wereld draait rustig door, ook zonder ons... ;-)

met vriendelijke groet,
Wilag Kater
beeldend kunstenaar
vm. bestuurskundige

Jan-Willem Wits

@Vanavezaath

Sterker nog: ik heb bij twee van de B4 gewerkt en kijk daar met veel plezier op terug! Het is juist vanwege die betrokkenheid dat ik het zo jammer vind dat de leiders van deze kantoren zich niet laten zien in de discussie binnen de sector. Juist vanwege mijn eigen ervaring weet ik dat veel medewerkers van de grote kantoren graag mee zouden willen in de verandering die Bob bepleit en ook trots zouden zijn wanneer hun leiders meer zichtbaar zijn en actief meedoen aan het debat. Noblesse oblige...

Bob Hoogenboom

Naast academicus ben ik toch nog ergens deep down een jaren zestig straatvoetballertje. Wij speelden altijd de bal, nooit de man. Persoonlijke verwijten en aantijgingen in sommige reacties vind ik smakeloos en getuigen van onvermogen om zakelijk met de inhoud bezig te zijn

J. van Avezaath

Heer Wits, was u niet enig tijd geleden persvoorlichter bij een van de B4, zoals u ze noemt. En is het dan wellicht zo dat de toonzetting van uw reactie mede bepaald is door uw vertrek aldaar?

W. Visser

Ach ach ach. Wat niemand benoemt: in the end is accountant zijn een onmogelijk beroep. Zelfs onze moraalridder Pheijffer is de weg kwijtgeraakt in het oerwoud der regelgeving. Laten we het daar maar eens over hebben.

Bob Hoogenboom

Jan-Willem Wits e.a., ik ben lid van het Nyenrode Corporate Governance Institute (NCGI). Naast onderwijs en onderzoek is opinievorming een maatschappelijke opdracht van academici. Dit platform is daar o.a. zeer geschikt voor. Ik doceer in de accountantsopleiding een module ‘Governance en leiderschap’ waarin vaktechniek in de context van corporate governance en leiding geven aan organisaties en (controle) teams wordt geplaatst. Idee is jonge accountants breder te vormen en sensibiliteit voor maatschappelijke en politiek-bestuurlijke processen bij te brengen. Debat, dialoogvaardigheden, professioneel-kritische instelling en de kunst van het voeren van een lastig gesprek (cie Halsema) intern en met opdrachtgevers en toezichthouders hoort daarbij. Het feit dat belangrijke spelers (nog) niet hebben gereageerd en de oproep daartoe van commentatoren geeft aan dat er een onderstroom van verandering is. Maar dingen hebben tijd nodig. Zie hierover deze Seinfeld-scène waarin The Art of Doing Nothing wordt uitgelegd. Ook deze kunst zou zo maar een addendum van de Tijgerkat-strategie kunnen zijn. https://www.google.nl/amp/s/www.chess.com/amp/article/the-art-of-doing-nothing

J.N . Weezenberg RA

Geachte Heer Wits,
U schrijft
"Het wordt de hoogste tijd dat iemand ingrijpt"
Zie mijn analyse: wie is de baas, antwoord: ministerie.
Nieuwe vraag: WIE , WANNEER, HOE en WAAROM NIET ?

Volgens de nieuwe spelregels voor debat mag ik verder wel meedenken, maar niet meer meepraten .

Plezier met de voortzetting van de discussie !

Vriendelijke groet,
Ra J.N. Weezenberg

Jan-Willem Wits

Wat mij echt verbijstert... Bob schrijft een snoeiharde column die hout snijdt waarin hij het accountancy establishment fileert en ontmaskert, nota bene op de site van de NBA zelf. Je zou verwachten dat dit een reactie zou ontlokken van de B4-bobos. Of van de NBA. Maar dat is niet het geval. Ook de vele duimpjes die omhoog gaan, leiden niet tot een repliek. Het is om moedeloos van te worden. Het kan ze gewoon helemaal niets schelen. De usual suspects op deze site kunnen roepen wat ze willen maar de B4 geven niet thuis. Ook Pieter Jongstra niet, de voorzitter van de NBA die al maanden lang iedere kritiek doodzwijgt. Ook Marco van der Vegte niet, de inkomend voorzitter die tijdens de campagne nog wat obligate statements af gaf maar daarna weer snel onder de radar verdween. Zelfs nadat bekend werd dat de VEB een claim bij Deloitte Nederland deponeerde die dus ook de voormalige beleidsbepaler raakt die volop bij de Steinhoff-affaire betrokken was. We hebben dus gewoon iemand in het verdachtenbankje van een miljardenclaim die over een paar maanden het boegbeeld van de accountancysector wordt. Briljant! Zelfs Berry Wammes vindt het niet nodig te reageren, terwijl hij normaliter toch graag de barricaden opgaat voor de belangen van de grote kantoren die hem daarvoor dik betalen. Het getuigt van ongekende lafheid en arrogantie dat een kritisch commentaar van een vooraanstaande opiniemaker binnen de beroepsgroep gewoon wordt doodgezwegen. Ik vind het oprecht onbegrijpelijk. Het wordt de hoogste tijd dat iemand ingrijpt.

Rik Blijham

@ Jan B., dank voor het delen van jullie onderzoeksagenda. Waar ik enthousiast van zou worden is als daarin tevens onderzoek naar en experimenten met alternatieven voor opdrachtgeverschap zouden zijn begrepen. Zoals de Arena Groep met betrekking tot de financial statements insurance reeds had voorgesteld.

Jan Bouwens

@Jan Weezenberg

Beste Jan. In de USA is onderzoek gedaan naar door accountants gemeldde verbeteringen in het AIS. Het onderzoek laat zien dat als accountants zo'n verbetering melden de betrokken bedrijven makkelijker toegang hebben tot nieuw eigen vermogen afgemeten naar de prijs voor EV. Dat zou erop duiden dat we hier in Nederland ook naar zouden willen kijken.

Dit is het onderzoek:
The Effect of SOX Internal Control
Deficiencies on Firm Risk and Cost
of Equity. Door:
H O L L I S A S H B A U G H - S K A I F E , D A N I E L W. C O L L I N S ,
W I L L I A M R. K I N N E Y J R . , AND RYAN LAFOND.
In the journal of accounting research Maart 2009

J.N . Weezenberg RA

Geachte Prof. Bouwens,
U schrijft :
"Hoe goed kan de accountant bouwen op de internal controls van het te controleren bedrijf? Vindt voldoende afstemming plaats tussen het aanwezige controlsysteem en het te verrichten werk?"
*In de consultatie over de accountantsverklaring heb ik NBA uitdrukkelijk geadviseerd in het kader van de opdracht acceptatie niet te volstaan met de kreet "management is verantwoordelijk voor systeem van interne beheersing "maar vooraf via een gezamenlijk vooronderzoek van management en controlerend accountant de toe te passen maatregelen van interne controle vast te leggen (interne controle plan).
Het laatste aandachtspunt voor interne controle in het bekende rijtje van aandachtsgebieden interne controle (waarvoor de controlerende functie verantwoordelijk is) luidt: de opzet en goede werking van het stelsel van interne controle.

*NBA kon mijn argumenten niet weerleggen, maar nam desondanks mijn advies niet over.

Ziehier dus het antwoord op Uw vraag

U krijgt er dan het antwoord bij: door orde op zaken te stellen voorafgaand aan de start van de accountants-controle.

Het is niet te hopen dat op dat moment de onmacht van accountancy blijkt.


Vriendelijke groet
Jan Weezenberg

Jan Bouwens

@Rik
De reden waarom ik de antwoorden die worden gegeven op deze site om de crisis op te lossen op afwijs is inderdaad terug te voeren op wat we WEL weten over verbetering van kwaliteit van het werk van de accountant. Alles dat ik wil doen is ermee aangeven dat we om de problemen op te lossen wellicht een andere kant uit moeten kijken. Zo ben ik inderdaad te hoop gelopen tegen de idee dat audit only een oplossing biedt voor de kwaliteitsproblemen. Er is geen evidence dat dat zou helpen al gaat dat tegen het gevoel in. Waarom zouden we dan die weg inslaan?
Wat dan wel?
Op deze site lees ik nauwelijks iets terug over hoe auditprijzen tot stand komen. Hierbij spelen vragen een rol als: In welke mate wil een bedrijf worden gecontroleerd, en in welke mate houden auditors voet bij stuk als het betrokken bedrijf een lagere audit fee wil betalen dan het benodigde werk zou rechtvaardigen? We trachten daar nu onderzoek naar te doen. In hoeverre kunnen we alternatieve wijzen van prijsvorming uitproberen. Graag! Er was een project in Nieuw Zeeland. Ik meen Rik dat je hier ook ideeën over hebt. Wellicht moet dat idee toch maar eens worden doorgezet (onder goedkeuring van AFM?).
Hoe goed kan de accountant bouwen op de internal controls van het te controleren bedrijf? Vindt voldoende afstemming plaats tussen het aanwezige controlsysteem en het te verrichten werk? Wat weten we daar vanaf? We trachten hier onderzoek naar te doen.
Wat weten we nu echt van audit processen? Voorbeeld. Als iemand (junior) in het audit process haar/zijn twijfels uit, wordt dat dan opgepikt? We weten het niet en het is nodig dat we dat weten. Ook hier proberen we inzicht in te krijgen.
Om enig inzicht te krijgen dat we in elk geval proberen meer licht te brengen in de duisternis zou het goed zijn om deel te nemen aan de discussie die we op 5 en 6 juni hebben tijden het congres. Hier brengen we academics en praktijkmensen samen precies om vragen en oplossingen te bespreken.

Tom Nierop

Geheel eens met Rik Blijham, zoals meestal. Bob Hoogenboom schetst feilloos de situatie. Lees vooral ook zijn twee eerdere columns (hyperlinks in de tekst) hierover. Als het accountancy establishment al reageert op zulke analyses is dat meestal met het vertrouwde repertoire: de materie is 'complex', de critici zijn 'populistisch' en doen aan 'framing'. Dan weet je zeker dat kritiek raak is en de materie vrij simpel. De parallel met De Tijgerkat die Bob schetst is treffend. Sommige menselijke, sociale en politieke patronen zijn onveranderlijk. Inclusief de illusie bij de ijverige acteurs in het Grote Toneelstuk dat het publiek het niet doorziet. Vandaar dat ze een doorzichtig lobbypamflet als de Green Paper, vol ge-cherrypickte argumenten en onderzoek, durven te presenteren als neutraal discussiestuk. Allerlei genuanceerde alternatieven worden genegeerd om de pijlen comfortabel te kunnen richten op drie extreme scenario's: audit only op kantoorniveau (!), corporate model, nationalisering. Maak een karikatuur van de kritiek en bestrijd die, zodat serieuze discussie wordt vermeden. De beproefde 'stropoptactiek'. Erger dan broddelwerk, want niet voortkomend uit onkunde maar zorgvuldig gecomponeerd.
Gelukkig is er nog hoop, de aangekondigde 'white paper'. Stuurgroep doe je best, want daarna zijn de kleuren op, hebben we begrepen. En welke serieuze professional wil dat uiteindelijk (wederom) de politiek ingrijpt, omdat het beroep zelf niet tot correctie in staat is?

Rik Blijham

@ Jan, er zijn ondermeer op deze site genoeg voorstellen voor verandering gedaan. Meestal ben uitgerekend jij er als de kippen bij om die voorstellen af te schieten omdat het wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit ervan ontbreekt. Een argumentatie die, zo bleek twee weken geleden uit een opiniestuk van Berry Wammes, door het establishment maar wat graag wordt omarmd. En dus gebeurt er niks afgezien van de productie van wollige papers. En roepen we al jaren dat er nog een enorm pak werk te verzetten is. En dat cultuurverandering nu eenmaal een kwestie van lange adem is . Kortom, exact wat Bob hier zo excellent beschrijft.

Jan Bouwens

Beste Bob

Als je kon vertellen WAT er dan moet veranderen en uitleggen waarom je voorstel de zaak dan verbetert, komen we verder.
Het pleidooi dat je houdt geeft alleen een verwijt naar the powers that be en bevat een aantal speculaties over wie zich voor het karretje laten spannen van die machten. Dacht je nu werkelijk dat er maar een accountant is die voor zijn plezier een Carillion achter zich laat? Was het maar zo simpel! Er ligt een enorm pak werk voor de sector. En ja er moet beter werk worden geleverd. De vraag is hoe! Als jij het weet, ben je de eerste waar iedere accountant naar luistert

Herman van Brenk

Interessante analyse Bob, maar wat is precies het punt dat je wilt maken? Zonder strijd geen overwinning. Misschien zijn de schandalen en daaropvolgende legitimatiepolitiek wel noodzakelijk om ruimte te creëren voor een belangrijke herijking van het huidige accountantsberoep. Soms moet je vastlopen om tot het inzicht te komen dat het anders moet.

J.N . Weezenberg RA

Geachte Prof. Hoogenboom,
Zonder meer een glashelder verhaal.
Wie, oh wie, is uiteindelijke baas ?
Ik probeer de vraag op mijn manier, (maar wel op basis van op
Accountant. nl gepubliceerde nieuwsberichten, opinies en reacties ) te beantwoorden.
*Mijn redenering: de Algemene Ledenvergadering heeft het (volgens het boekje) voor het zeggen. Bestuur en Directie zijn gebonden aan de besluiten van de ALV.
*De macht van de ALV ligt bij de stemming over mogelijke bestuursbesluiten.
*Omdat stem uitbrengen alleen mogelijk is voor "aanwezigen en volmachten " is de macht van de leden in feite vastgesteld door de kunstmatige overdosis aanwezigen " zoals door Marco Moling en Guus Ham met officiële cijfers wordt aangetoond.

Deze ongewenste situatie kan slechts worden gecorrigeerd door een (redelijk perfecte) procedure van electronisch stemmen (beter: stemmen op afstand op basis van zo volledig mogelijke data collectie)
In 2016 hebben enkele leden een dergelijke procedure ontworpen.
Marike van Arkel sprak haar bewondering uit over de kwaliteit met als eindzin "het mag niet van het Ministerie ".
Jan Jaap Boontjes gaf onlangs nog een toelichting: na twee jaar zijn we geen stap verder gekomen, we brengen het in bij volgend overleg met Ministerie.

Dus: de formele macht ligt bij het Ministerie.
De door U genoemde machtsstrijd is dan niet meer dan de mogelijkheden voor invloed op de deelnemers aan het spelletje onder het Ministerie.
Door feitelijk slechts papieren stemrecht voor rond de helft van de NBA-leden in orde te brengen kunnen we in ieder geval zeggen:
Laten de echte machthebbers beginnen met delegeren en respect tonen voor elementaire eisen van democratisch besturen.
Bestuur en Directie kunnen hun waarde voor de beroepsgroep demonstreren door dit te helpen realiseren.

Haalbaarheid van mijn analyse en aanbeveling: vandaag de dag geen schijn van kans.

Vriendelijke groet,
Jan Weezenberg



Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.