Opinie

Standaardiseren controle

In eerdere opinies en reacties ben ik kritisch geweest op de huidige controlemethodiek en het belang van professionele oordeelsvorming. Kort gezegd: ik ben voor standaardiseren van de controle. Dat is geen populair standpunt, merk ik aan de reacties. Hoog tijd om mijn standpunt nog eens toe te lichten.

Hoe is het nu? Het hart van controlestandaarden is de risico-analyse. Het idee daarachter is dat je als accountant niet alles kunt controleren. Dat zou te veel tijd en geld kosten. Daarom hoeft de accountant ook niet alle jaarrekeningposten te controleren. De accountantscontrole mag zich richten op de risicovolle jaarrekeningposten: posten waarvan de accountant denkt dat ze fout zouden kunnen zijn.

Om een goede risico-analyse te maken is diepgaande kennis nodig van de te controleren organisatie, van de activiteiten, de omgeving, de wet- en regelgeving, de administratieve systemen en de interne beheersingsmaatregelen.  Ook moet de accountant de integriteit van de ondernemingsleiding inschatten: zouden ze hebben gerommeld met de cijfers, nemen ze wet- en regelgeving niet zo nauw? En hoe zit het met fraude: wie heeft binnen de onderneming de gelegenheid, de noodzaak en de argumenten om een fraude te rationaliseren? Vervolgens is het zaak om die kennis en verwachtingen te vertalen naar risico's op het niveau van jaarrekeningposten en beweringen en controlemaatregelen te plannen waarmee fouten en fraude kunnen worden ontdekt.

Een bezwaar dat ik tegen risico-analyse heb, is dat het tijdrovend is. Het verzamelen van alle benodigde kennis over de organisatie en het documenteren daarvan kost tijd. Veel tijd als je het goed wilt doen. Een groot deel van de controlebudget  wordt daarmee besteed aan de planning van de controle en niet aan het controleren zelf.  Dat is geen probleem als de risico-analyse daadwerkelijk goed zou zijn. Maar daar zit 'm nou net de crux.

Een organisatie is een complex systeem. De financiële uitkomsten zijn een resultaat van menselijk handelen dat via een bepaalde systematiek wordt vertaald in cijfers. Ben je als accountant mentaal in staat om een organisatie zodanig te doorgronden dat je kunt stellen dat bepaalde jaarrekeningposten wel en andere geen risico bevatten (en ook nog in twee gradaties: significant of niet en onderscheiden naar bewering) en daarom niet gecontroleerd hoeven te worden?

Ik heb jarenlang gedacht dat dat kon, dat ik dat kon. Maar ik denk nu dat dat een illusie is en een groteske zelfoverschatting. Ik heb nooit geleerd hoe dat zou moeten, er zijn geen expertsystemen beschikbaar die me daarbij ondersteunen, er is geen manier om te leren van eerder gemaakte fouten. En meer fundamenteel: ik kan nooit grip krijgen op de motieven van mensen om al dan niet te frauderen.

Problematisch is ook dat de risico-analyse geheel subjectief is. De accountant  die van nature meer beren op de weg ziet voert een heel andere controle uit dan diegene die denkt dat het allemaal wel goed zit.  De risico-averse accountant besteedt, in vergelijking met zijn collega, meer tijd aan het verkrijgen van kennis over de organisatie, blijft wikken en wegen of er nu wel of niet sprake is van een risico, zal uiteindelijk meer risico's onderkennen en meer en diepgaander controlewerkzaamheden uitvoeren. Consequentie is dat de risico-averse accountant meer, veel meer uren zal besteden aan de controle dan zijn collega die geen risico's ziet. Dit verschil in werkzaamheden wordt niet zichtbaar in de controleverklaring.  Het is ook helemaal niet gezegd dat degene die er minder werk in stopt een verkeerde verklaring afgeeft: de jaarrekening hoeft immers geen materiële afwijkingen te bevatten. 

Het gevolg is dat controlekwaliteit een leeg begrip is en dat er sprake is van oneerlijke concurrentie tussen accountantskantoren: diegene die het minste risico ziet kan goedkoper offreren voor hetzelfde eindproduct: een goedkeurende verklaring. En krijgt de opdracht.

Afschaffen dus die risico-analyse: het brengt accountants niets en de gebruikers van jaarrekening al helemaal niet. Het nieuwe devies zou moeten zijn: controleren in plaats van redeneren! Dat zou betekenen dat alle materiële posten worden gecontroleerd.

En als we toch bezig zijn: laten we dan ook met elkaar bepalen hoe die materiële posten worden gecontroleerd en dat niet overlaten aan de individuele accountant. De accountant die nu bij iedere controle weer het wiel aan het uitvinden is en onzeker is of hij de juiste en genoeg werkzaamheden heeft gedaan. En laten we wel wezen: dat is op grond van de aard van de beschikbare controlemiddelen ook niet met zekerheid te zeggen of met honderd procent overtuigingskracht te beredeneren; tenzij een statistische steekproef wordt gedaan.

Jaarrekeningen zijn al in hoge mate gestandaardiseerd, dat kan ook met de accountantscontrole. En het moet ook: in een steeds verder digitaliserende wereld waarin geautomatiseerde integrale gegevensgerichte controles de norm zullen worden, kan de accountant niet achterblijven. Hij kan niet blijven hangen in een controlemethodiek die stamt uit de tijd dat er nog doorschrijfboekhoudingen waren en de accountant op een voetstuk stond.

Dus laten we vooruit kijken en nieuwe ijkpunten vinden voor de controle, in plaats van terug te grijpen op oude waarde en begrippen. Dat is met recht: het beroep opnieuw uitvinden! 

In deze serie vertelt Marianne van der Zijde, ex-toezichthouder bij de AFM, hoe zij naar de accountancy kijkt, met als doel te helpen jaarrekeningcontroles leuker en beter te maken.

Wat vindt u van deze opinie?

Reageer Spelregels debat

Marianne van der Zijde adviseert accountantsorganisaties en is voormalig hoofd toezicht kwaliteit accountantscontrole en verslaggeving van de AFM.

Gerelateerd

19 reacties

Glenn Mungra

Ik kom er de laatste tijd achter dat regels en standaarden ook niet alles zijn. O.a. om 2 redenen.

1. Het kan namelijk heel complex en arbeidsintensief zijn om de regels en normen vast te stellen en nog erger om het te onderhouden en te controleren (in een geautomatiseerde omgeving).
2. De semantische context kan soms tot een veel efficientere sturing en interpretatie leiden dan de regels en normen. (omstandigheden zijn dynamisch, feiten ontleden hun kwaliteit/betekenis aan een relevante dimensie).

Het gevolg is dat ik daarom moelijk kan zeggen dat uitkomst van de som (2+2=4) van standaardnormen en regels beter of vergelijkbaar is met een aggregatie (2+2 ~5) op basis van een goed afgewogen perceptie.

Maar waarom zouden ze elkaar niet mogen aanvullen, zoals Sander de Jong ook beweert? ('risico-analyse en standardisatie vullen elkaar aan in plaats van dat ze elkaar vervangen')

Willem D. Okkerse MBA CEO OK-Score Institute

@Weezenberg
Jan, zo ken ik je weer, vanuit de driehoeksmeting kennen wij onze positie....

Sander de Jong

Beste Marianne,

Allereerst een leuk artikel om je aan het denken te zetten. Hoewel ik je mening deel dat alle materiële posten gecontroleerd dienen te worden, sta ik niet achter de conclusie om risico-analyse af te schaffen.

Het idee van de totaalcontrole zal in de nabije toekomst steeds meer een feit worden. We hebben het hier dan over de gestandaardiseerde stromen in de administratie (inkoop, verkoop, bankmutaties). Door de verder gaande automatisering is het mogelijk om complete datastromen aan te sluiten met externe bevestigingen. Bovendien zal het format van de jaarrekening steeds verder gestandaardiseerd worden in het kader van de vergelijkbaarheid. Standaardisatie en wellicht automatisering in de controle is daarmee een feit.

We moeten echter wel rekening houden dat we het hier puur hebben over aansluitingen van stromen in de jaarrekening. Iets wat momenteel nog veel uitgevoerd wordt op basis systeemgerichte werkzaamheden in combinatie met gegevensgerichte detailwerkzaamheden als steekproeven of data-analyses. Aansluiting is in de basis een juistheidscontrole en zegt niet per definitie iets over andere beweringen als waardering, rechtmatigheid (investeringen verantwoord als kosten) of fraude (onttrekken van gelden / onrechtmatige onkostenvergoedingen).

Risico-inschatting blijft in mijn opinie een belangrijk onderdeel van de controle. Bepaalde informatie komt niet boven tafel met uitsluitend het aansluiten van stromen. Hierbij valt te denken aan management override en schattingsposten in de verantwoording. Bovendien is de volledigheid van informatie veelal een groter risico dan juistheid van de stromen (volledigheid opbrengstverantwoording, volledigheid verantwoording inkoopbonussen). Daarnaast zijn er bepaalde zaken die het controleteam niet zelf kan controleren, hierbij valt te denken aan de onvervangbare interne beheersingsmaatregelen van de klant (uren op juiste project geschreven, voor- nacalculatie van projecten). Dit zijn echter wel belangrijke aandachtspunten die je in de controleaanpak / risico-analyse zal moeten identificeren.

Kortom: risico-analyse en standaardisatie vullen elkaar aan in plaats van dat ze elkaar vervangen. In het verleden is risico-analyse in dossier gebruikt om te onderbouwen waarom werkzaamheden niet gedaan worden, terwijl goed gebruik van de risico-analyse de accenten legt op de belangrijkste punten in de controle. Uiteraard dekt risico-analyse niet de volledige lading (COS 330.18) en zullen tenminste gegevensgerichte werkzaamheden verricht moeten worden voor alle materiële posten en stromen.

Jan Weezenberg

@Arnout van Kempen 7 maart 2017,
Allereerst dank voor de waarderende reactie.
Goede verstaanders hebben aan een half woord genoeg, anderen hebben wat meer nodig.
Ik had eerst een langer verhaal op papier gezet, besloot dit een stuk in te korten en verwijderde daarbij twee belangrijke woorden, waardoor de essentie verdween.
Dus:TRIPLE PURCHASE SYSTEMS, moet zijn TRIPLE PURCHASE TO PAY SYSTEMS.
Daarmee wordt bereikt dat uitsluitend geautoriseerde inkooporders worden gevolgd in de goederenbeweging (bewaking levertijd, ontvangst van de goederen),in het het ontstaan van schulden (facturen toetsen aan order en ontvangstmelding) en betalingsopdrachten (toetsing aan order, ontvangstmelding en factuur), dit alles voorafgaand aan verzending van de betalingsopdracht (die geautomatiseerd kan worden aangemaakt) naar de Bank geautomatiseerd kunnen worden gecontroleerd, dit alles onder verantwoordelijkheid van de controlerende functie.
Vriendelijke groet,
Jan Weezenberg

Frans Kersten

Risicoanalyse afschaffen: nee. Kan het slimmer: wellicht wel.
In de informatiebeveiliging heb je gedetailleerde modellen met dreigingen en kwetsbaarheden met n:m relaties en verschillende kansen van optreden. Op deze manier kun je een complexe analyse uitvoeren en tot de conclusie komen dat je een tweede datacenter op voldoende geografische afstand moet hebben. Deze conclusie kan ook bereikt worden als de eisen vanuit de bedrijfsvoering (door afhankelijkheid van de IT) zodanig is dat systemen 100% beschikbaar moeten zijn 24/7.
Ik zie dat via data-analyses, continuous monitoring, etc., het operationele gebeuren goed in de grip gehouden kan worden.
Het 'gerommel' zie ik in de op schattingen gebaseerde belansposten waar bijvoorbeeld aanpassing van een rente-/disconteringsvoet grote invloed kan hebben en er veel vrijheden zijn op welke waarde deze te bepalen (mede door leemten en inconsistenties in RvJ/IFRS.

Louis van Garderen

Ik denk dat de synthese niet zit in de pendule tussen risico-gericht en gegevensgericht. Volgens mij moeten we het nog veel meer zoeken in juist het subjectieve oordeel van een ervaren accountant(dat zal Marianne van der Zijde mogelijk niet met me eens zijn, maar de complexe wereld vraagt voorlopig althans juist veel ervaring, wijsheid en inzicht) in combinatie met een gedegen en beter dan nu genormeerde data-driven audit. Daar ligt veel meer de uitweg naar mijn mening; sommige reacties zoals die van Joris Joppe wijzen wel die kant uit. Zou mooi zijn als de universiteiten daar nog meer energie aan geven.

Joris Joppe

Zinvol dat dit onderwerp aangesneden wordt. De standaarden die worden gehanteerd zouden op zijn minst onderwerp moeten zijn van onderzoek. Als je "The behaviour of assurance professionals" (van Olof Bik) leest, weet je waarom. Al zouden we maar eens beginnen met meten welke risico's daadwerkelijk tot aanpassingen leiden. Zou me niets verbazen als er heel veel dingen worden gecontroleerd die nooit tot aanpassingen leiden. Vanuit het perspectief van de gebruiker is dit verspilde energie. En ik weet wel er ook zoiets is als preventieve werking van controle maar in dat geval ben je beter af met volledige willekeur in je controle werkzaamheden of inderdaad volledig controleren. Overigens denk ik dat decision support zoals neurale netwerken nog steeds geen eerlijke kans heeft gekregen in de praktijk.
Dus ik ben het eens met Arnout - een beetje feitelijkheid in deze discussie zou geen kwaad kunnen.

Pieter de Kok

In een hoog geautomatiseerde omgeving, in een hoog routine matige omgeving, in een stabiele ITGC omgeving, continue monitoring application controls, stabiel ondernemersspeelveld, hoge ruimte voor standaardisatie op transactieniveau.

Vanuit beleving van en Assurance en focus op Meerwaarde door data-analyse / process mining breder in te zetten, vanuit feit dat bovengenoemde randvoorwaarde "happy land" zijn en vanuit mijn bredere zorg trend naar blijven zoeken naar oplossingen in checklist denken: elke audit is maatwerk. En ook vooral zo borgen in het proces.

Totdat AI ons vak overneemt, wat gaat gebeuren, auditing by algoritmes, prima, meer ruimte voor onze natuurlijke adviesrol.


Alle Bergsma

"ik kan nooit grip krijgen op de motieven van mensen om al dan niet te frauderen."

Kan dat wel met een gestandaardiseerde controle?

Jeroen Maan

Interessante gedachte. Zonder flauw te willen doen over etikettering: ook een audit inclusief risico-analyse kan een gestandaardiseerde vorm zijn, maar dat terzijde. Verder zal subjectiviteit altijd blijven, al is het maar bij de (afsluitende) oordeelsvorming.

Gezien de voortschrijdende mogelijkheden op het gebied van data-analyse kan er inderdaad meer 'gestandaardiseerd' worden. Mijn eigen onderneming wordt door een big-4 accountant gecontroleerd, meer en meer onder gebruikmaking van audit software voor data-analyse. Een nuttige ontwikkeling.

Ik ben echter stellig van mening dat een audit altijd inclusief een flinke dosis risico-analyse plaats moet vinden. Alertheid op mogelijke tendensen (bonusdruk, aanstaande verkoop etc.) en het specifieke karakter van jaarrekeningposten vereisen dit.

Ik ga er eerlijk gezegd dat de wat stevige woorden 'afschaffen dus' bewust wat chargerend zijn neer gezet door Marianne.

Arnout van Kempen

@Jan Weezenberg,

Ik weer het :), als voormalig student van u!

@Marianne,

Wil je idee werken, dan zijn er een paar op te lossen details. Ik neem aan dat je die hebt overwogen dus ik ben benieuwd hoe je dat ziet:

1. Je zal alle deelnemers aan het economisch verkeer, dus alle rechtspersonen en alle natuurlijke personen wereldwijd, moeten verplichten met een soort blockchsin-administratie te werken. Altijd en uitsluitend. Afschaffen van alle chartaal geld dus en alle huidige girale systemen op bitcoin na. Hoe ga je dat regelen? Wereldwijd?
2. De jaarrekening heeft een aantal functies waarbij het bepalen van de stand van zaken op één moment van belang is. Daarbij hoort de waardering van activa en passiva, het inschatten van risico's, etc. Dat zijn zaken die naar hun aard subjectief zijn. Hoe gaan die in jouw benadering gecontroleerd worden?
3. Het vak is fors veranderd. Waar vroeger de focus veel meer lag bij het vinden van menselijke fouten, van telfouten tot scheef carbonpapier, is dankzij automatisering de focus goeddeels verlegd naar het toetsen van schattingsekementen en de werking van geautomatiseerde controls. In hoeverre is wat jij stelt essentieel iets anders dan "automatisering zal verder gaan"?

Jan Weezenberg

@Arnout van Kempen 6 maart 2017
"herhaling van een discussie die al minimaal twintig jaar oud ".
Niet alleen een discussie, maar ook praktisch operationeel zoals bijvoorbeeld TRIPLE PURCHASE SYSTEMS, die ook al in de jaren negentig werden besproken in de cursus Administratieve Organisatie.
Vriendelijke groet,
Jan Weezenberg
Emeritus schoolmeester AO Eindhoven

Arnout van Kempen

Ah, een deja vu, herhaling van een discussie die al minimaal twintig jaar oud is: continue audit. Dan verwijs ik ook gewoon naar de bijbehorende argumenten :)

Wouter

'Dat zou betekenen dat alle materiële posten worden gecontroleerd'. De risico-analyse van de accountant is per definitie subjectief en kan daarom op zichzelf nooit afdoende zijn voor de controle van materiële posten (zie COS 500-20 e.v.)...

Marianne

Heren, dank voor de reacties. Of ik meen wat ik schrijf? Ja, zeker! Controle is in de basis reconciliatie: vaststellen dat hetgeen in de boekhouding staat overeenkomt met bewijs van derden (facturen, betaalstromen). Zo zie ik de nabije toekomst voor me: transacties die geautomatiseerd één op één worden gecontroleerd door deze te koppelen aan de bijbehorende betaling of ontvangst zoals geregistreerd door de bank of bij de tegenpartij. Integrale controle dus van hetgeen in de boekhouding is opgenomen tegen minimale kosten. Risico-analyse is dan niet meer nodig. En een stap verder : met blockchain technology wordt de boekhouding straks alleen maar gevoed met transacties die zijn bevestigd door de tegenpartij. De controle is ingebouwd in het systeem zelf. Tot het zover is kunnen we als beroep maar beter nadenken over hoe we ons voorbereiden op de digitalisering en wat dat betekent voor de controle en nog beter: zelf voorop lopen om aan deze ontwikkeling vorm te geven. Belangrijke delen van de controle worden bij grotere kantoren nu al min of meer gestandaardiseerd uitgevoerd in administratieve centra door lager opgeleide medewerkers. En ja: dat is het begin van het einde van het beroep zoals we dat nu kennen. En dat is jammer, maar zo gaat dat met beroepen: ze passen zich aan, aan de nieuwe tijd of verdwijnen geheel. Wetenschappelijk onderzoek gaat daar geen verandering in brengen.

Willem

Dag Marianne,

Allereerst: je artikelen lees ik graag; dank voor het schrijven. Inhoudelijk wisselt het in hoeverre ik me in je opinie kan vinden. Van dit artikel vind ik de stelling om de risico analyse af te schaffen echter (veel) te kort door de bocht.

In de tweede alinea ga je kort in op de redenen achter de risico analyse. Deze redenen komen later in je betoog niet meer terug en dat mis ik. Het grote voordeel van het werken met een risico analyse is dat je de beschikbare tijd effectiever kunt besteden. Er zit nogal een verschil in complexiteit tussen de jaarrekeningposten. Uiteraard is er bij risico analyse een stuk professional judgement nodig, maar de accountant die hier te lichtzinnig mee omgaat, heeft te maken met allerlei kwaliteitsbewakingssystemen, zowel intern als extern.

Overigens denk ik wel dat je een punt hebt als het gaat om dat we onszelf niet moeten overschatten. De 'oplossing' hiervoor zie ik echter veel meer in het toepassen van (geautomatiseerde) data analyses, waarmee gehele gegevensstromen in één keer geanalyseerd kunnen worden, met een ander onderzoek naar de afwijkingen. Dit kan prima aanvullend op een risico analyse uitgevoerd worden.

Joris Jans

Dit lijkt me inderdaad bijzonder onwenselijk. Buiten dat het volgens mij tot slechtere controles zal leiden, lijkt het me ook heel andere problemen met zich mee te brengen. Je stapt namelijk af van de huidige COS (want op zowat iedere pagina in de COS staat het woord risico), dus we moeten een nieuwe COS krijgen, die door onze beroepsgroep geaccordeerd moeten worden. De COS is vrijwel een letterlijke vertaling van internationale regelgeving, dus het afstappen hiervan zal grote internationale problemen met zich mee brengen. Accountants uit andere landen kunnen niet meer steunen op onze werkzaamheden enzovoort.

Roy Gorter

Beste Marianne,

Schrijf je bewust zo zwart-wit voor de discussie, of meen je ook echt alles in je opiniestuk?

Ik vind je opiniestuk echt een schrikbeeld voor de toekomst van de accountantscontrole. Het vervangen van nadenken (risicoanalyse) door het uitvoeren van standaard werkzaamheden zou naar mijn mening een heel leuk beroep kapot maken. Althans, voor veel mensen die dagelijks bezig zijn met de uitoefening van dit beroep. Sommige toezichthouders of adviseurs aan de zijlijn vinden het misschien fantastisch.

Natuurlijk zul je zeggen dat de accountant ook bij de standaardwerkzaamheden moet blijven nadenken. Maar kan je dat nog verwachten van iemand die geacht wordt bij elke controle dezelfde standaard werkzaamheden af te vinken? Zeker op lange termijn kan je dat vergeten, de mensen die het leuk vinden om na te denken over wat ze doen, kritisch zijn en het leuk vinden nieuwe technieken toe te passen heb je zo weggejaagd met checklistjes met standaard werkzaamheden.

Daarnaast vraag ik me af hoe je “een complex systeem waarvan de financiële uitkomsten een resultaat zijn van menselijk handelen dat via een bepaalde systematiek wordt vertaald in cijfers” wil gaan controleren d.m.v. standaard werkzaamheden? Is dat niet vragen om problemen? Of ga je voor elke post alle mogelijke werkzaamheden uitvoeren om maar zeker te weten dat bij elke onderneming in ieder geval alle relevante werkzaamheden ook worden uitgevoerd, ongeacht wat dit gaat kosten en wat het wellicht oplevert? Als je al vond dat je in het verleden leed aan groteske zelfoverschatting bij je risicoanalyses, dan bereik je hier wel de overtreffende trap door te denken dat je zodanig goede standaard werkzaamheden kan formuleren dat je hiermee zonder bij iedere controle kwaliteit waarborgen. Tenzij je kwaliteit ziet als het afvinken van alle stappen op de checklist natuurlijk.

Daarnaast is ook nog wel het een en ander aan te merken op je stellingen. Om maar een voorbeeld te noemen dat de stelling dat de risico-analyse geheel subjectief is. De te verrichten werkzaamheden staan gewoon in COS 315 en bieden prima handvatten om deze goed uit te voeren. Natuurlijk zitten daar subjectieve elementen in. En geeft de ene accountant daar een betere invulling aan dan de andere. Maar ik heb er eigenlijk ook wel vertrouwen in dat het toezicht van de AFM hier op langere termijn voldoende zal zijn. Jij wat minder?

Bovendien zou ik ook liever af en toe wat onvoldoendes zien dan structureel een aanpak waarbij vooral keurig alle checklistjes worden ingevuld. Met standaard werkzaamheden die worden samengevat in checklistjes kan je wel fijn concluderen dat alle vereisten netjes worden nageleefd maar mis je al snel het beeld van wat de onderneming nu eigenlijk doet, en wat daar fout kan gaan wat nu net niet door die standaard werkzaamheden wordt afgedekt. Om het nog maar niet te hebben over die slimme directeur of controller die vooraf diezelfde lijst heeft gebruikt maar dan als checklist met een heel ander doel.

Arnout van Kempen

Dáár zou ik nou graag een hoogleraar over horen, die voordraagt uit academisch onderzoek.

De onderbuik en de intuïtie dragen allemaal argumenten voor en tegen aan, maar ik realiseer me dat het dezelfde subjectiviteit en groteske zelfoverschatting zou zijn waarover deze opinie spreekt, als dat soort argumenten deze discussie gaan voeden.

Feiten, objectieve kennis, wetenschap, dat is hier nodig.

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.