Overheid kiest vooral EY en Deloitte als preferred suppliers voor financiële adviesdiensten
De Rijksoverheid heeft na een openbaar aanbestedingsproces opnieuw voorkeursleveranciers gekozen voor diensten op het gebied van financieel advies. Vooral EY en Deloitte zitten vaak aan tafel bij de overheid.
Dat meldt onder meer de vaksite Consultancy.nl. De nieuwe raamovereenkomst 'Inhuur Financieel Advies' van de overheid heeft een looptijd van vier jaar en bestaat uit vijf zogenoemde 'percelen'. De contractwaarde van de raamovereenkomst wordt geschat op bijna zeshonderd miljoen euro, aldus de vaksite.
Het is de derde keer dat de overheid de inhuur voor financiële adviesdiensten organiseert via een Rijksbrede aanbestedingsprocedure. Ruim twintig organisaties schreven zich hiervoor in. Op basis van criteria zoals kwaliteit, prijs en ervaring binnen de Rijksoverheid, selecteerde het aanbestedingsteam twaalf partijen, verdeeld over de vijf percelen.
Percelen
Voor de financiële adviesdiensten op het gebied van beheer, processen en administratie koos de overheid voor Deloitte, EY, EIFFEL, Profource, Vanberkel Professionals, USG Professionals en Yacht. Diezelfde partijen zijn ook geselecteerd voor de financiële adviesdiensten op het gebied van planning en control en voor subsidieondersteuning, daar echter met uitzondering van Deloitte.
Voor het perceel fiscale adviesdiensten koos de Rijksoverheid voor Deloitte, EY, PwC, Baker Tilly en BDO als preferred suppliers. En bij de adviesdiensten op het gebied van financieel beleid en onderzoek werd gekozen voor EY, EIFFEL, KPMG, Improven, PwC en Vanberkel Professionals.
Samenwerking
EY werd dus gekozen als preferred supplier op alle vijf de percelen. Veel van de geselecteerde organisaties opereren in de praktijk als consortia of samenwerkingsverbanden.
Zo schreven Deloitte en Improven zich samen met Derksen & Drolsbach en FinanceFactor in als één partij, waardoor zij zich net als EY voor alle vijf de percelen wisten te kwalificeren. PwC is (deels via een consortium met USG Professionals) betrokken bij vier percelen.
Naast financieel advies en onderzoek geven de contracten ook ruimte om maatwerkafspraken te maken, namelijk in de vorm van zogenaamde detavast-constructies, aldus Consultancy.nl. Dat biedt overheidsinstanties de mogelijkheid tot overname van personeel.
Bron: Consultancy.nl
Gerelateerd

Voorjaarsnota: Kabinet int meer inkomstenbelasting
Het kabinet compenseert het schrappen van de hogere btw op cultuur, media en sport door meer inkomstenbelasting te innen. Dat staat in de Voorjaarsnota. Deze maatregel...

Rekenkamer onderzoekt gevolgen van verwerpen begroting door parlement
De Algemene Rekenkamer heeft op verzoek van de Tweede Kamer de gevolgen in kaart gebracht van het verwerpen van een oorspronkelijke ontwerpbegroting door het parlement.

Kabinet start met structurele bezuiniging bij Rijksoverheid
Het kabinet wil dat de Rijksoverheid effectiever en efficiënter gaat werken en daarbij duidelijke keuzes maakt. Bijvoorbeeld als het gaat om externe inhuur, administratieve...

Inkoopbeleid overheid moet nog klimaatbewuster
Door klimaatbewust inkopen te doen heeft de overheid de afgelopen jaren steeds meer CO2-uitstoot voorkomen, maar de stijgende lijn vlakt af. Om de eigen doelstellingen...

Ministerraad stemt in met mkb-garantstelling voor ondernemers in Curaçao, Aruba en Sint-Maarten
De ministerraad heeft er, op voorstel van minister Beljaarts van Economische Zaken en staatssecretaris Szabó (Digitalisering en Koninkrijksrelaties), mee ingestemd...