Nieuws

Walmart-erfgename is nu de rijkste vrouw ter wereld

Met een vermogen van circa negentig miljard dollar is Alice Walton, dochter van de oprichter van het Amerikaanse supermarktconcern Walmart, nu de rijkste vrouw ter wereld. Zij neemt de titel over van de Franse Bettencourt Meyers.

Dat meldt Forbes. Alice Walton (74) is de enige dochter van Sam Walton, die in 1945 zijn eerste winkeltje opende. In 2023 behaalde Walmart een winst van ruim elf miljard dollar, op een omzet van 611 miljard dollar.

Bettencourt Meyers, grootaandeelhouder van L’Oreal, doorbrak in juni jl. nog als eerste vrouw in de geschiedenis de grens van honderd miljard dollar vermogen. Maar omdat de waarde van haar aandelenpakket sindsdien is gedaald en de koers van Walmart fors is gestegen, is zij nu ingehaald door Alice Walton. Volgens Forbes is Walton momenteel goed voor 89,1 miljard dollar, tegen 88,4 miljard dollar voor de Francaise.

Kunst

Alice Walton moet in de Forbes-rijkenlijst haar broers Rob en Jim nog wel voor zich dulden, die beide enkele miljarden meer bezitten. Alice werkte in haar jeugd eventjes bij Walmart voor de inkoop van kinderkleding, maar verlegde haar belangstelling al snel naar de kunst. Inmiddels schenkt zij via eigen stichtingen flinke bedragen aan de kunstsector en aan de zorg.

Ook stond ze aan de wieg van het Crystal Bridges Museum of American Art in Bentonville, Arkansas, de thuisbasis van de Waltons. Desondanks groeit haar vermogen en snel ook; aandelen Walmart werden dit jaar al 47 procent meer waard.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.