Nieuws

Vitamine A: Algemeen directeur Liane Vlaskamp over een jaar NBA

In de 52e editie van Vitamine A, de podcast voor accountants, spreekt host Sven Budding met algemeen directeur Liane Vlaskamp van de NBA. Zij vertelt over haar keus voor de beroepsorganisatie en haar ervaringen tijdens het eerste jaar in haar nieuwe rol.

» Beluister Vitamine A-podcast aflevering #52: 'Eén jaar NBA' via Spotify, Apple Podcast of Simplecast.

Op 1 september jl. was het een jaar geleden dat Liane Vlaskamp Berry Wammes opvolgde als algemeen directeur van de NBA. Van huis kreeg zij als dochter van een mkb-ondernemer al veel mee over de rol van de accountant. Eerder was zij, afgestudeerd als registeraccountant, verbonden aan de Belastingdienst.

In Vitamine A vertelt zij over wat haar heeft gemotiveerd om te kiezen voor een organisatie gericht op het behartigen van de belangen van de accountant en van de accountantssector. De NBA staat daarbij voor grote uitdagingen, benadrukt zij. "Een thema als duurzaamheid, hoe gaan we dat handen en voeten geven?"

Vlaskamp spreekt ook over de betekenis en het belang van emancipatie, als rode draad door haar carrière. In het gesprek gaat het ook het project Levendige Beroepsorganisatie, en hoe meer participatie en betrokkenheid van leden de NBA een 'sociëteitsfunctie' geeft. En zij staat stil bij de omgeving waarbinnen de NBA zich bevindt en beweegt. In de contacten met de stakeholders werkt zij intensief samen met de NBA-voorzitter.

Alle afleveringen van de Vitamine A-podcast zijn ook terug te vinden via de podcast-button op Accountant.nl.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.