Nieuws

Update externe verslaggeving - Week 36

Een wekelijks overzicht van de laatste ontwikkelingen rond externe verslaggeving.

RJ-Uiting 2024-17: Definitief gewijzigde alinea's inzake vitaliteitsregelingen en regelingen voor vervroegde uittreding
De RJ heeft de voorgestelde wijzigingen in RJ-Uiting 2024-5 definitief gemaakt.
(Bron: RJ)

RJ-Uiting 2024-18: Definitieve aanpassingen in Richtlijn 271 'Personeelsbeloningen' naar aanleiding van de Wet toekomst pensioenen
Naar aanleiding van de Wet toekomst pensioenen (WTP) die is ingegaan op 1 juli 2023 en de veranderingen in de Pensioenwet (PW) heeft de RJ aanpassingen verwerkt in paragraaf 3 'Pensioenen' van hoofdstuk 271 'Personeelsbeloningen'.
(Bron: RJ)

RJ-Uiting 2024-19: Definitief gewijzigde alinea's inzake organisaties-zonder-winststreven en fondsenwervende organisaties
Op 16 mei jl. heeft de RJ drie RJ-Uitingen (RJ-Uiting 2024-8, 9 en 10) gepubliceerd met voorgestelde wijzigingen in de hoofdstukken ten aanzien van organisaties-zonder-winststreven (RJ 640 en RJk C1) en fondsenwervende organisaties (RJ 650 en RJk C2). In deze nieuwe RJ-Uiting  2024-19 leest u welke wijzigingen in deze hoofdstukken de RJ definitief heeft gemaakt.
(Bron: RJ)

Duurzaamheidsverslaggeving

Raad van State: implementatiewet CSRD mag door naar Tweede Kamer
De Raad van State heeft geen opmerkingen bij het wetsvoorstel voor de implementatie van de Europese duurzaamheidsrichtlijn CSRD in Nederland. De implementatiewet kan dus door naar de Tweede Kamer.

Uitreiking CSRD Awards tijdens eerste editie CSRD DAY
Tijdens de 'CSRD DAY', de eerste editie van een jaarlijks duurzaamheidscongres, worden de Nederlandse CSRD Awards uitgereikt. Het congres vindt plaats op 12 november 2024 in Nieuwegein.

Updates

IFRS Foundation

Deloitte

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.