Nieuws

SEO wil ook van accountants mening horen over systematiek bekostiging AFM en DNB

Onderzoeksinstituut SEO wil van financiële instellingen en accountantskantoren weten horen hoe zij aankijken tegen de bekostiging van het toezicht door DNB en AFM.

SEO Economisch Onderzoek evalueert in opdracht van het ministerie van Financiën de Wet bekostiging financieel toezicht 2019 (Wbft 2019). Op basis van deze wet wordt bepaald hoe de kosten van toezichthouders De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) worden doorbelast aan financiële instellingen en accountantsorganisaties.

Doel van de evaluatie is inzicht krijgen in de praktische gevolgen en effecten van de Wbft 2019. Daarbij zijn met name proportionaliteit, stabiliteit en flexibiliteit van belang, omdat die principes een belangrijk fundament vormen voor de bekostigingssystematiek, aldus SEO.

Enquête

Als onderdeel van de evaluatie nodigt SEO de partijen die onder toezicht staan van DNB en/of de AFM uit om een enquête in te vullen over de bekostigingssystematiek. Verzoek daarbij is om per organisatie één enquête in te vullen, door een medewerker die bekend is met de bekostigingssystematiek (de afdracht die de organisatie moet betalen voor het toezicht).

Het invullen van de enquête duurt volgens SEO zo'n 10-15 minuten en kan nog tot 13 september aanstaande.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.