Nieuws

Programma Accountantsdag 2024 compleet

De Accountantsdag 2024 vindt dit jaar plaats op woensdag 20 november aanstaande, opnieuw in het AFAS Theater in Leusden. Het programma van de dag is inmiddels compleet, ook wat de deelsessies betreft. Thema van de dag is 'Zorg dat je telt!'

Na een gedwongen onderbreking van enkele jaren door corona, was de Accountantsdag van november 2023 een groot succes. Het AFAS Theater in Leusden werd tot de laatste stoel gevuld en de waardering voor het programma was hoger dan ooit. Alle reden dus voor een nieuwe editie voor 2024.

Ochtendprogramma

In het ochtendprogramma van de Accountantsdag 2024 gaat het over de grote vraagstukken waar de maatschappij voor staat, in een tijd waarin complexiteit en onvoorspelbaarheid alleen maar lijken toe te nemen. Hoe kom je als sector, als bedrijfsleven, als organisatie en ook als mens vooruit? Hoe zorg je ervoor dat je telt?

Die vraag wordt voorgelegd aan VNO-NCW-voorzitter Ingrid Thijssen, oud-DSM-ceo Feike Sijbesma en hoogleraar, schrijver, columnist en oud-politicus Rik Torfs. Zij spreken met dagvoorzitter Rens de Jong, die wordt geflankeerd door twee NBA Young Profs: Donna Maas en Ciaran Robbins.

Deelsessies

Inmiddels zijn ook de sprekers bekend van de acht deelsessies, waarin thema’s als verduurzaming, teamwork, digitale veiligheid, CSRD, het mkb-kantoor en meer centraal staan. Zo zijn er twee sessies onder regie van BusySeasonTalks, over het geheim van succesvolle teams en de kracht van generaties.

Onderzoeksjournalist Wilbert Geijtenbeek spreekt met Vanessa Spaans (ETL Nederland) en Marfred de Leeuw (Vallei Accountants) over  eigenzinnige keuzes maken in de mkb-accountantspraktijk.  

Huib Modderkolk, Frank Groenewegen en Liesbeth Holterman nemen deelnemers mee in de wereld van cyberdreigingen en verborgen krachten die onze digitale infrastructuur bedreigen.

In 'Frontverhalen' vertellen accountants over cruciale momenten in hun carrière en delen hun ervaring en inzichten. En journalist Dan McCrum van de Britse zakenkrant Financial Times vertelt over zijn zes jaar durend krantenonderzoek, dat de miljardenfraude bij het Duitse betaalbedrijf Wirecard aan het licht bracht.

Aanmelden

Sociaal psycholoog en bedrijfskundige Arend Ardon is één van de sprekers tijdens het plenaire middagprogramma. Musicus, dirigent en spreker Dominic Seldis sluit dit jaar de Accountantsdag af en biedt daarbij nieuwe inzichten in thema's als samenwerking, leiderschap en het belang van doorzettingsvermogen.

In de komende weken worden op deze website verschillende sprekers van de Accountantsdag 2024 nader belicht. Het plenaire programma van de dag begint op 20 november om 10.00 uur en wordt rond 17.30 uur afgesloten met een borrel en aansluitend buffet.

Aanmelden voor de Accountantsdag 2024 kan via de website van de NBA.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.