Nieuws

Omzet accountancy in tweede kwartaal bijna acht procent hoger

De omzet in de gehele zakelijke dienstverlening is in het tweede kwartaal van dit jaar opnieuw gestegen, met ruim zes procent. In de accountancy en administratieve dienstverlening groeide de omzet volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met 7, 7 procent.

De omzetgroei in de accountancy is daarmee volgens het CBS verder gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar, toen een groei van 6,5 procent werd gemeld door het statistiekbureau. Ook dat was toen iets hoger dan de gemiddelde groei in de zakelijke dienstverlening.

Sectoren

De beveiligingsbranche kende bij de zakelijke diensten de grootste omzetgroei, met ruim 12 procent, gevolgd door de branche markt- en opinieonderzoek (10,8 procent). De rechtskundige dienstverlening kende met 9,8 procent de sterkste groei in drie jaar. Bij de IT-dienstverleners was de omzet 8 procent hoger; de omzet stijgt daar al zestien kwartalen op rij.

De uitzendbranche zette 2,4 procent meer om. De omzet in deze branche stijgt nu dertien kwartalen op rij, al neemt de groei de laatste negen kwartalen gestaag af. De omzetgroei van het reclamewezen bleef met 2,1 procent achter bij de andere branches.

Dalend vertrouwen

Het CBS meldt verder dat het ondernemersvertrouwen van de zakelijke dienstverleners aan het begin van het derde kwartaal is gedaald. Ondernemers waren iets negatiever over het economisch klimaat en overwegend pessimistisch over de verwachte ontwikkeling van de omzet.

Ook gaf iets meer dan de helft van de ondernemers (50,7 procent) aan dat ze belemmerd worden door een tekort aan arbeidskrachten.

Bron: ANP/CBS

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.