Nieuws

NBA en SER geven samen met ondernemersorganisaties voorlichting over CSRD

MKB-Nederland, VNO-NCW, de NBA en de Sociaal-Economische Raad (SER) gaan samenwerken bij het geven van voorlichting aan bedrijven en sectoren over de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Ze worden daarbij ondersteund door het ministerie van Economische Zaken.

Doel van de samenwerking is om zoveel mogelijk bedrijven, branche- en ondernemersverenigingen te informeren en op weg te helpen met de CSRD en zo gezamenlijk meer impact te maken. Daarvoor worden onder meer events en webinars georganiseerd en best practices gedeeld.

Ook wordt ingespeeld op de behoeften van verschillende sectoren en komt er passende ondersteuning, die gratis toegankelijk gemaakt wordt. Waar mogelijk bundelen de organisaties de komende tijd de krachten met andere samenwerkingspartners, om nog meer ondernemingen te bereiken.

Synergie

Onder de activiteiten vallen Communities of Practice, Q&A-sessies, stakeholder-bijeenkomsten en informatiemateriaal. Daarbij wordt onder meer gekeken hoe sectoren dienstverlening over de CSRD kunnen inrichten en verrijken. Ook wordt onderzocht of synergie of partnerschap mogelijk is tussen sectoren. De SER meldt meer over de diverse activiteiten op de eigen website.

De CSRD verplicht (grote) ondernemingen vanaf boekjaar 2024 te rapporteren over duurzaamheid in hun eigen organisatie en in de keten. Accountants moeten die duurzaamheidsinformatie gaan toetsen.

Bron: SER

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.