Nieuws

NBA-webinar over bekwaamheid accountants voor CSRD-assurance

De NBA organiseert op 4 november aanstaande een online webinar over de vakbekwaamheid van accountants om assurance te mogen verlenen bij duurzaamheidsinformatie, op basis van de Europese richtlijn CSRD.

Momenteel mogen alle accountants die voor 1 januari 2026 hun titel hebben behaald én certificeringsbevoegd zijn, CSRD-assurance verlenen. Maar een belangrijke voorwaarde voor het daadwerkelijk verlenen van deze assurance is wel voldoende vakbekwaamheid. Om die bekwaamheid te verkrijgen heeft het NBA-bestuur in februari 2024 besloten tot Nadere Vereisten Permanente Educatie voor CSRD-assurance.

Tijdens het webinar 'CSRD-assurance, van bevoegd naar bekwaam' worden die nadere vereisten besproken. Daarbij wordt stilgestaan bij verschillende onderdelen van de voorschriften, zoals de CSRD-competentieset, het zelfassessment, de intervisie en als sluitstuk het afgeven van CSRD-compliance. Ook de samenhang en de verankering van het geleerde in de PE-portfolio komen aan de orde.

Het NBA-webinar is gericht op alle accountants die te maken hebben of krijgen met CSRD-assurance, maar ook op medewerkers van kantoren of (commerciële) aanbieders die zich bezighouden met het opleiden, trainen en scholen van medewerkers op het gebied van CSRD-assurance.

Het webinar wordt op 4 november 2024 gehouden van 12.00-13.00 uur. Zoals gebruikelijk is er ook tijdens dit webinar ruimte voor het stellen van vragen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, aanmelden kan via nba.nl.  

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.