Nieuws

Magazine: De klant is geen koning meer

De opdrachtgever waar niemand met plezier voor werkt, verdwijnt ook bij accountantskantoren het eerst. En bij de evaluatie van de PE staat alles ter discussie. Onder meer dat valt te lezen in het nieuwe magazine Accountant.

De hoge werkdruk binnen accountantskantoren leidt er toe dat niet alleen nieuwe, maar ook bestaande klanten kritisch tegen het licht worden gehouden. Waar vroeger vooral werd gekeken naar de finance-kant en het risicoprofiel van klanten, wordt nu ook de relatie met de klant zelf vaker kritisch bezien.

In het nieuwe magazine ook een interview van Jan-Willem Wits met de oprichter van Share Impact Accountants, Hugo Hollander. Het leukste van zijn werk is volgens Hollander dat het maatschappelijk relevant is en dat hij het samen met anderen mag doen.

PE-evaluatie

Ook wordt bericht over de recente evaluatie van de permanente educatie-systematiek door de NBA. De overgang naar het nieuwe systeem levert verdeelde reacties op. De NBA neemt die feedback serieus en alles staat ter discussie, wat de beroepsorganisatie betreft.

De nieuwe voorzitter van het Belanghebbendenorgaan beroepsreglementering (BOB), Gerard van Olphen, geeft uitleg over de rol van het BOB vanuit de oranje stoel. Donna Maas vertelt hoe ze uiteindelijk toch accountant werd en nu haar eigen kantoor heeft. En 'krasse knar' Hans Verkruijsse blijft nog altijd pleiten voor meer aandacht voor informatietechnologie in het beroep.

Het nieuwe nummer van Accountant ligt deze week bij abonnees in de bus. De volgende editie verschijnt medio december aanstaande. Het blad is ook online te lezen op Accountant.nl.  

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.