Nieuws

Lichte groei in omzet per fte bij accountants- en administratiekantoren

De omzet van accountants- en administratiekantoren (5-100 fte) is licht gegroeid naar een gemiddelde per fte van € 129.000 per jaar. Daarbij is er weinig verschil in de omzet per fte bij kleinere en grotere kantoren.

Dat blijkt uit het jongste Accountancy Benchmark Report van softwarehuis Simplicate. Administratiekantoren hebben een gemiddelde omzet per fte van € 123.013, bij accountantskantoren is dat ruim tien mille per fte meer.

De uitkomsten zijn gebaseerd op onderzoek onder ruim vierhonderd accountants- en administratiekantoren (5-100 fte), als onderdeel van een breder onderzoek onder ruim vijftienhonderd zakelijke dienstverleners in Nederland.

Hoge productiviteit

De productiviteit bij accountants- en administratiekantoren is met 73 procent opnieuw hoog, aldus Simplicate.

De beste twintig procent van de kantoren haalt een uitzonderlijk hoge productiviteitsscore: zij besteden 86 procent van hun tijd aan klanten. Dat is flink meer dan het gemiddelde van alle zakelijke dienstverleners (63,8 procent).

Administratiekantoren zijn iets productiever dan accountantskantoren (75 tegenover 72 procent). Ook behalen kleinere kantoren (5-10 fte) met 75 procent een iets hogere productiviteit dan de 71 procent van de grotere kantoren (20-100 fte).

Uurtarief

Het rapport geeft daarnaast inzicht in de gemiddelde uurtarieven van accountants- en administratiekantoren. Het gemiddelde uurtarief in het tweede kwartaal van 2024 was € 100,65, een fractie hoger dan het kwartaal ervoor.

Zoals verwacht hanteren accountantskantoren gemiddeld een hoger tarief dan administratiekantoren: € 106,79 tegenover € 92,60. Ook vragen grotere kantoren iets hogere tarieven dan kleinere kantoren. Expertise speelt een grote rol in de tariefverschillen van kantoren, aldus Simplicate.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.