Nieuws

Grant Thornton VS in concurrentie met private equity voor overname Britse GT

Het Amerikaanse Grant Thornton strijdt met twee Europese private equity-partijen om een belang in de Britse zusterorganisatie Grant Thornton UK.

Dat meldt onder meer de Financial Times. Volgens de Britse zakenkrant biedt de shortlist aan Grant Thornton UK meerdere opties, die elk het Britse accountantslandschap zullen opschudden.

Grant Thornton US moet het opnemen tegen het Zweedse EQT en het in Londen gevestigde Permira, allebei private equity-partijen. De waardering voor Grant Thornton UK zou maximaal 1,5 miljard pond moeten zijn.  

Grant Thornton opereert wereldwijd als netwerk van juridisch gescheiden kantoren. Het idee om de Britse activiteiten samen te voegen met de Amerikaanse tak zou een belangrijke vernieuwing betekenen, aldus de FT. De bundeling zou moeten bijdragen aan het binnenhalen en beter kunnen bedienen van internationale klanten.

Groeien

Grant Thornton US heeft dit voorjaar zelf een belang van zestig procent verkocht aan een consortium onder leiding van private equity-partij New Mountain Capital. Ambitie van die private financiers is om internationaal te groeien. Naast de Britse organisatie wordt daarom ook gekeken naar Grant Thornton Ireland.

De mogelijke verkoop van Grant Thornton UK wekte aanvankelijk interesse van een groot aantal private equity-groepen, waaronder Blackstone, Carlyle, Bridgepoint en CVC Capital Partners, zo meldt de FT.

De Britse beroepsregels schrijven tegelijk voor dat accountantskantoren voor het grootste deel in handen moeten zijn van accountants. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.