Nieuws

Generatie Z kijkt al uit naar een sabbatical

Hoewel de zomervakantie pas net voorbij is, kijkt 82 procent van de millennials en Gen-Z'ers alweer uit naar hun volgende vakantie. Bijna twintig procent van de Nederlandse Gen-Z'ers wil in de komende vijf jaar ook voor een langere periode met sabbatical of onbetaald verlof gaan.

Dat blijkt uit onderzoek van online bank bunq, onder ruim duizend Nederlanders uit de leeftijdscategorieën aangeduid als millennials (28-42 jaar oud) en Gen-Z'ers (18 tot 27 jaar oud). Voor één op de drie respondenten is regelmatig op vakantie kunnen gaan zelfs belangrijker dan het hebben van leuke collega's.

Uit het onderzoek blijkt dat 54 procent van alle respondenten zichzelf duidelijke financiële doelen heeft gesteld. De vrijheid om te reizen en dingen van de wereld te zien, speelt hierbij een belangrijke rol. Meer dan de helft van alle respondenten zegt eerder op hun dagelijkse boodschappen te besparen, dan op het budget voor een volgende (lange) reis.

Hoewel een aanzienlijk gedeelte van alle ondervraagden in de nabije toekomst graag een sabbatical wil nemen, heeft twee derde van hen nog onvoldoende financiële middelen om er voor een langere periode tussenuit te gaan.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.