Nieuws

Coney Minds start website over AI, machine learning en data-analyse

Accountantskantoor Coney Minds lanceert TheDataConnection, een website die ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), machine learning en data-analyse volgt. De focus ligt op praktische toepassingen.

De website biedt een kennisplatform voor ondernemers, financials en business professionals, dat zin en onzin over toepassing van data-technologie wil scheiden.

Het platform volgt het nieuws over technologie en richt zich op concrete praktijkvoorbeelden, zoals slimme tools voor data-analyse en machine learning. Voor accountantskantoren is het met name relevant voor training en support met data-analyse.

AI in accountancy

De content op het platform wordt op basis van thema's gepubliceerd. Elk kwartaal heeft een ander thema; dit kwartaal is dat 'AI in de accountancy'. De artikelen hierover geven een beeld van de status van het gebruik van AI in de accountancy. Conclusie is dat er grote verschillen bestaan tussen accountantskantoren in het gebruik van AI-tools zoals ChatGPT en dat de stap naar geavanceerdere tools nog op zich laat wachten.

Om de ontwikkelingen te duiden laat de website belangrijke spelers en experts aan het woord over het gebruik van AI en huidige tools in diverse sectoren.

Events

De redactie van de website staat onder leiding van wetenschapsjournalist Norbert Cuiper. Hij nodigt ook andere dataprofessionals uit om nieuwe inzichten of dataoplossingen via dit platform te delen. Doel is om kennis te delen en professionals met elkaar te verbinden op het gebied van data-analyse, machine learning en AI.

Dat gebeurt ook met het organiseren van events, aldus Cuiper: "We willen onze doelgroepen meenemen in de realistische transitie naar machine learning en AI. De transitie willen we beleven, voelen en meemaken door deel te nemen aan events samen met onze doelgroepen."

Dit najaar vinden drie rondetafelsessies plaats. Onderwerpen zijn data-gedreven monitoring en audits, machine learning en AI, en ESG-analyse. Aanmelden kan via de website. Het platform is te bezoeken via www.thedataconnection.nl en een LinkedIn-pagina.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.