Nieuws

Brits PwC wil medewerkers vaker op kantoor zien

De Britse PwC-organisatie heeft via een memo de 26.000 werknemers gemeld dat de organisatie een strenger hybride beleid gaat voeren als het gaat om kantoorbezoek. Vanaf januari volgend jaar worden medewerkers vaker op kantoor verwacht.

Dat blijkt uit recente berichtgeving van de Britse zakenkrant Financial Times, die een intern memo van PwC UK hierover heeft ingezien. Het management wil dat medewerkers vanaf 2025 minstens drie dagen per week op kantoor of bij de klant zitten.

Medewerkers krijgen straks maandelijks achteraf een overzicht van hun werklocatiegegevens; PwC gaat die gegevens op vergelijkbare wijze monitoren als factureerbare uren. De locatiegegevens worden ook gedeeld met interne loopbaancoaches binnen PwC.

Interpretatie

Volgens het management profiteert de organisatie van de positieve impact van het hybride werken, maar bleek de tot nu toe gehanteerde richtlijn van minstens twee tot drie dagen per week te veel “open voor interpretatie".

Ook andere grote Britse werkgevers proberen het kantoorbezoek weer te verhogen, sinds ze tijdens de coronapandemie zijn overgestapt op het hybride werken. EY begon eerder dit jaar al met het monitoren van het kantoorbezoek van de Britse werknemers, met behulp van gegevens van toegangspasjes.

Gevolgen coronapandemie

De Amerikaanse toezichthouder PCAOB stelde in een rapportage over de controlekwaliteit deze zomer dat de coronapandemie de auditkwaliteit negatief heeft beïnvloed. Ook daarin werd aangegeven dat het verplichten van medewerkers om meer naar kantoor te komen, bijdraagt aan de kwaliteit van het werk.

De big four ondervinden in het Verenigd Koninkrijk de gevolgen van een moeilijker economisch klimaat, aldus de FT. PwC waarschuwde deze zomer het personeel al dat bonussen en loonsverhogingen minder gunstig zouden uitvallen. EY zette in augustus het mes in de beloningen bij de fiscale adviespraktijk in het VK, ook vanwege mindere marktomstandigheden.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.