Nieuws

Bij een op de vijf bedrijven neemt kwaliteit af door groei

Bedrijven die (sterk) groeien, hebben vaak moeite met het bewaken van de kwaliteit. En ruim een derde (34 procent) besteedt naar eigen zeggen te weinig aandacht aan risico’s die hun bedrijf loopt op het gebied van juridische zaken, reputatieschade, cyberaanvallen en operationele verstoringen.

Bijna veertig procent van de beslissers zegt dat hun organisatie onvoldoende tijd heeft om processen op te zetten om risico’s binnen het bedrijf te beperken. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van financiële dienstverlener Mollie, onder ruim 250 beslissers werkzaam bij groeibedrijven.

Verlies van kwaliteit

Niet alleen het inperken van bedrijfsrisico’s is een uitdaging bij grote bedrijfsgroei. Ook het garanderen van de kwaliteit blijkt lastig. Bijna een kwart van de beslissers (22 procent) merkt dat hun bedrijf sinds de groei niet meer dezelfde kwaliteit van dienstverlening of producten kan bieden als in de beginfase.

28 procent zegt minder oog te hebben voor de bedrijfsmissie nu de organisatie aan het groeien is. Ook op operationeel gebied lopen groeibedrijven tegen uitdagingen aan: voor 34 procent van de bedrijven zijn operationele processen en systemen, zoals workflows en softwaretoepassingen, een bottleneck voor verdere groei van de organisatie.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.