Nieuws

Accountants hebben nieuwe toezichthouder bij AFM

Arnold Pureveen is met ingang van 16 september gestart als afdelingshoofd Kwaliteit Accountantscontrole & Verslaggeving (KAV) bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat meldt de toezichthouder op LinkedIn.

Arnold Pureveen (1963) was sinds 2016 cfo en bestuurder van de landelijke woningcorporatie Woonzorg. Eerder was hij financieel concerndirecteur en vervolgens cfo en bestuurder van woningcorporatie De Alliantie.

Als registeraccountant en vastgoedspecialist werkte hij tussen 1986 en 2001 bij PwC. Daarnaast was hij jarenlang als docent verbonden aan universiteit Nyenrode en aan de Universiteit van Amsterdam en is hij actief binnen de Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ).

Pureveen vult de vacature in die ontstond na het vertrek van Ruud de Hollander bij de AFM, eind mei van dit jaar. De Hollander omschreef de afdeling KAV van de AFM in een interview ter gelegenheid van zijn vertrek als een "inspirerende, gemotiveerde groep van professionals met een maatschappelijke drijfveer".

Resultaatgericht

"Arnold is een resultaatgerichte leider met oog voor de mens. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken en heb er alle vertrouwen in dat Arnold, samen met de collega's van KAV, een goede invulling zal geven aan dit voor de AFM belangrijke toezichtgebied", stelt AFM-bestuurder Hanzo van Beusekom op LinkedIn over de benoeming van Pureveen.

Het nieuwe afdelingshoofd KAV van de AFM kijkt er "enorm naar uit" om samen te werken met de "gedreven experts" binnen de AFM. "Samen met de medewerkers ben ik vastbesloten de komende jaren een waardevolle bijdrage te leveren aan het succes van het toezicht op accountantsorganisaties", aldus Pureveen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.