Nieuws

Accountant zoekt vrouw

Gezien het succes van 'Boer zoekt vrouw' is een nieuw tv-format speciaal voor accountants wellicht een idee. Een suggestie hiervoor in De Avondshow van Arjan Lubach doet het goed op sociale media.

In De Avondshow van Lubach was op 25 september Stefan Pop te gast; cabaretier, columnist, schrijver, podcastmaker en meer. Eén van zijn guilty pleasures is het bedenken van parodieën op bestaande tv-programma's. Zoals een variant op Boer zoekt vrouw, maar dan voor accountants. Bij Accountant zoekt vrouw moet die vrouw dan wel mee naar het werk, benadrukt Pop tegenover Lubach. "Kijken hoe hij Excel doet."

Geen nieuw idee

Het fragment uit De Avondshow wordt inmiddels gretig gedeeld via WhatsApp-groepen en andere sociale media. Maar het idee is natuurlijk niet nieuw. In 2011 wist hoogleraar-columnist Marcel Pheijffer immers al te melden dat door de toenmalige omroep KRO mogelijkheden werden onderzocht voor het programma 'Accountant zoekt vrouw'.

Belangrijk voor het welslagen van zo'n programma is het vinden van sponsors, benadrukte Pheijffer daarbij. "De KRO acht de kans groot dat diverse accountantskantoren de buidel zullen trekken. Er blijken bij deze organisaties nogal wat nerdy types te werken die moeilijk aan de vrouw zijn te brengen."

Imago

Volgens de hoogleraar zou de omroep destijds hebben overwogen om de NBA bij een en ander te betrekken. "Die heeft immers ook belang bij het opvijzelen van het imago van accountants. Een imago dat door personen buiten het accountantsvak vaak (te) stereotiep en in weinig opfleurende termen wordt aangeduid", aldus Pheijffer. "De omroeporganisatie ziet in het programma een uitgelezen kans het accountantsberoep sexyer neer te zetten."

De datum van de desbetreffende column op dit platform deed echter vermoeden dat ook Pheijffer destijds niet heel serieus was over de plannen voor een nieuw tv-format, want zijn bijdrage is gedateerd 1 april 2011.

Nog ruim voor de inmiddels jaarlijkse traditie van de redactie van Accountant.nl om rond die datum iets ludieks te doen (wat achteraf nog wel eens discussie oplevert), maar toch. Voorlopig zal een daadwerkelijke tv-reeks 'Accountant zoekt vrouw' nog wel even duren...

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.