Nieuws

Uitreiking CSRD Awards tijdens eerste editie CSRD DAY

Tijdens de 'CSRD DAY', de eerste editie van een jaarlijks duurzaamheidscongres, worden de Nederlandse CSRD Awards uitgereikt. Het congres vindt plaats op 12 november 2024 in Nieuwegein.

Het congres zal voortaan jaarlijks worden gehouden en beoogt een bijdrage te leveren aan de transitie naar een duurzame economie. CSRD DAY is een initiatief van Impact Institute, Van der Molen E.I.S. en SWP (fardau platforms).

Het dagprogramma biedt sprekers als oud-premier Jan Peter Balkenende,  AFM-voorzitter Laura van Geest, Accountant.nl-columnist Wim Bartels (Europe lead Sustainability Deloitte), Werner Schouten (director Impact Economy Foundation) en Peter Bakker (president World Business Council for Sustainability Development, via een videoboodschap).

Nederlandse CSRD Awards

Ook Dick de Waard, emeritus hoogleraar Universiteit Groningen, is spreker tijdens het congres. De Waard is tevens juryvoorzitter van de nieuwe CSRD Awards. Eind november 2023 werd voor de laatste keer de Kristalprijs voor het beste duurzaamheidsverslag uitgereikt. Daarmee kwam een eind aan een jarenlange reeks, georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat samen met de NBA.

Van der Molen E.I.S. en Impact Economy Foundation hebben als opvolger de ‘Nederlandse CSRD Awards’ opgezet. Omdat er dit jaar nog geen 'verplichte' CSRD-verslagen zijn, worden op CSRD DAY enkele early adopters beloond: ondernemingen die met hun duurzaamheidsverslag over 2023 al hebben ingespeeld op de CSRD.

Bedrijven kunnen zich tot 27 september aanstaande aanmelden voor de awards. Na een voorselectie door de organisatie kiest de vakjury de uiteindelijke winnaars. Naast Dick de Waard bestaat de jury uit Marleen Janssen Groesbeek (lector Sustainable Finance and Accounting Avans Hogeschool), René Orij (hoogleraar duurzaamheidsverslaggeving Nyenrode Business Universiteit) en Teresa Fogelberg (voormalig deputy chief executive Global Reporting Initiative).

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.