Nieuws

Subsidiepot voor emissieloze bedrijfsauto's verdubbeld

Er is meer geld beschikbaar voor ondernemers die emissieloze bedrijfsauto's willen aanschaffen. De subsidiepot van de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA) is verhoogd van dertig naar zestig miljoen euro.

Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De laatste jaren kunnen ondernemers en non-profits de SEBA aanvragen om hun bedrijfsauto's te verduurzamen. Maar 2024 is het laatste jaar dat de regeling openstaat voor aanvragen.

Er was daarom enorm veel interesse, waardoor het budget sneller opraakte dan verwacht. Daarom is het budget op 26 juli verdubbeld van € 30 miljoen naar € 60 miljoen.

Maximaal vijf mille per bedrijfsauto

De SEBA financiert tussen de zeven en twaalf procent van de aanschafprijs van een emissieloze bedrijfsauto. Het percentage verschilt afhankelijk van de grootte van de onderneming. Aanvragers krijgen maximaal € 5.000 per auto, als ze aan alle voorwaarden voldoen, aldus de RVO.  

Op het moment is er nog ruim 26 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe aanvragen. Dit bedrag wisselt van week tot week, omdat aanvragen worden aangepast, geannuleerd of afgewezen. De RVO verwacht dat er geld overblijft tot het loket sluit. Aanvragen heeft zin tot het laatste moment, benadrukt de dienst.

De SEBA-regeling is open voor aanvragen tot en met 31 december 2024.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.