Nieuws

PIA Group België neemt softwarebedrijf Cashaca over

PIA Group, de accountancy- en adviesgroep die actief is in België en Nederland, neemt IT-firma Cashaca over. De boekhoudapplicatie van dit bedrijf richt zich specifiek op zzp'ers en wordt bij PIA Group in België geïntegreerd in de administratieve diensten.

Het Antwerpse Cashaca biedt een boekhoudapplicatie aan, waarmee zzp'ers ook zonder ervaring makkelijk de eigen boekhouding kunnen beheren. De integratie van de applicatie in de dienstverlening van PIA Group verhoogt de efficiëntie, zo stelt de organisatie. Het geeft medewerkers van de lokale kantoren meer tijd voor hun kerntaken.

Met de overname van Cashaca haalt PIA Group ook AI-kennis binnen. Dat moet, in combinatie met de genoemde efficiëntie, op termijn ruimte creëren voor meer proactief advies aan opdrachtgevers.

Nooit nee verkopen

PIA Group stelt dat veel accountants in België inmiddels een klantenstop invoeren wegens capaciteitsgebrek. Starters en zzp'ers wijken mede daarom noodgedwongen uit naar online applicaties zoals Cashaca. Volgens Steven Brouckaert, voorzitter van PIA Group, biedt de overname kansen, want "heel wat grote bedrijven zijn ooit begonnen als zzp'er". Hij benadrukt dat PIA Group in België nog nooit 'nee' heeft gezegd tegen klanten.

Ewout Brouwers, ceo van PIA Group Nederland, noemt de Belgische en de Nederlandse accountancymarkt "behoorlijk verschillend", maar ziet ook in ons land capaciteitsproblemen. Ondersteuning door technologie is in zijn optiek "cruciaal" om de markt te kunnen bedienen en de overname van Cashaca in België is daarvan "een mooi voorbeeld" van. Brouwers geeft tegenover het FD aan nog niet te weten of en zo ja wanneer de dienst ook in Nederland beschikbaar komt.

Groeiambities

Cashaca-oprichter Peter Loomans blijft na de overname aan boord. Hij wordt partner van PIA Group en neemt een "strategische positie" in binnen het digitale expertise team. PIA Group streeft ernaar de jaarlijkse omzet van Cashaca in drie jaar tijd te vervijfvoudigen, "wat de groeidoelstellingen van de gehele groep onderstreept".

In 2019 had PIA Group een geconsolideerde omzet van 25 miljoen euro en tweehonderd werknemers. Naar verwachting zal dat aan het eind van dit jaar een geconsolideerde omzet van meer dan 250 miljoen euro zijn, met in totaal zo'n 1.700 medewerkers.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.