Nieuws

Nederlandse werknemers het minst geïnteresseerd in hoger loon

Werknemers in Europa en de Verenigde Staten beschouwen een hoger salaris als belangrijkste factor om hun betrokkenheid bij het werk te vergroten. Nederlandse werknemers hechten hier van alle landen het minst belang aan.

Dat blijkt uit recent internationaal onderzoek van softwarehuis Quinyx onder 12.500 eerstelijnsmedewerkers werkzaam in de horeca, detailhandel en logistiek.

Van de Amerikanen beschouwt 71 procent een hoger salaris als belangrijkste factor om hun betrokkenheid bij het werk te vergroten. Op de tweede plaats staat Zweden met 69 procent. In Nederland geldt dat maar voor 53 procent van de werknemers. 

Doorgroei

Tegelijk zijn Nederlanders, in vergelijking met de andere landen, juist het meest geïnteresseerd in doorgroeimogelijkheden. 23 procent geeft aan dat betere doorgroeimogelijkheden de inzet op het werk verhogen. Op de tweede plaats staat Noorwegen met 20 procent. Werknemers in de VS staan hierbij onderaan met 11 procent.

Het jaarlijkse onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Pollfish in opdracht van Quinyx. In het eerste en tweede kwartaal van 2024 zijn hiervoor 12.500 eerstelijnsmedewerkers uit Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden en de Verenigde Staten ondervraagd.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.