Nieuws

Immateriële actua

Onder deze noemer bundelt Accountant.nl regelmatig uiteenlopend nieuws van en over accountantskantoren. Al het nieuws (groot en klein) over kantoren en personen is ook te vinden via de button In & Uit.

Persberichten, tips en andere suggesties mogen naar het vaste redactieadres: redactie@accountant.nl.

René Kerstens nieuwe bestuursvoorzitter Unia

Unia, unie van accountants en adviseurs, stelt per 1 september René Kerstens aan als bestuursvoorzitter. Hij was eerder directeur coöperatieve Rabobank Kring Zuid-Holland.

Rene Kerstens

Volgens Unia-bestuurder Koen Hoogendoorn moeten zaken op Unia-niveau worden belegd en moeten de partnerkantoren binnen het platform worden verbonden. "Dat vraagt om iemand die de cultuur begrijpt en draagvlak kan creëren."

Kerstens (54) was binnen Rabobank onder andere verantwoordelijk voor klantbediening, commerciële resultaten, de inrichting van de organisatie en voor risicobeheersing in de Kring Zuid-Holland. Over zijn overstap zegt hij: "Ik zag drie uitstekende kantoren met betrokken medewerkers die streven naar het leveren van toegevoegde waarde voor hun klanten. De kansen en mogelijkheden die deze samenwerking biedt, maakten mij steeds enthousiaster."

Eind mei van dit jaar maakten de accountantskantoren Verstegen, Schuiteman en Meerwijk Allister Groep bekend samen te gaan in een nieuwe coöperatie onder de naam Unia (unie van accountants en adviseurs). Als externe investeerder stapte daarbij ook private equity-partij Capital A in. Unia heeft gezamenlijk ruim 450 medewerkers en is actief in het mkb en de publieke sector.

 

Ook Stielstra & Partners onderdeel van ETL Nederland 

ETL Nederland heeft Stielstra & Partners accountants en adviseurs uit Rijswijk toegevoegd aan de groep van aangesloten kantoren.

Stielstra & Partners is een mkb-kantoor in de regio Den Haag, met kantoren in Rijswijk en Wassenaar. Naast een divers pakket aan mkb-ondernemingen bedient het kantoor ook veel verenigingen en stichtingen.

ETL Nederland is de afgelopen paar jaar snel gegroeid als organisatie van regionale accountants- en advieskantoren die werken voor het mkb. Kantoren die zich verbinden aan de groep behouden autonomie in bedrijfsvoering, cultuur en eigenaarschap, in combinatie met een continuïteitswaarborg naar de toekomst, aldus ETL. Ambitie is om ook de komende jaren verder te gaan met de aansluiting van regionale accountants- en advieskantoren.

ETL Nederland Accountants en Adviseurs is onderdeel van ETL GLOBAL, met ruim 1400 lokale kantoren in meer dan vijftig landen wereldwijd.

 

PwC benoemt Seda Foppen tot partner assurancepraktijk

PwC Nederland heeft recent Seda Foppen MBA benoemd tot nieuwe partner in de assurancepraktijk, met als specialisatie technology,  risk and regulation in financial services.

Seda Foppen

Foppen studeerde eerder in Turkije en begon daar in 2002 voor PwC. Vanaf 2007 werkt ze bij PwC Nederland en behaalde een Executive MBA aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit. Naast haar werk bij PwC is Foppen tevens docent IT compliance transformation aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.