Nieuws

Gerke van Garderen uitgeroepen tot 'Young Accountant' van 2024

Op het eind juni gehouden International Accounting Forum & Awards-event (IAFA 24) in Londen, zijn diverse prijzen uitgereikt aan mensen en bedrijven in de accountantssector. De Nederlandse Gerke van Garderen werd uitgeroepen tot 'Young Accountant of the Year'.

De IAFA 24 wordt georganiseerd door het International Accounting Bulletin en het Britse The Accountant Online. Experts, leiders en professionals uit de accountancy- en financiële sector spreken op het jaarlijkse event over innovaties, trends en uitdagingen. Daarnaast worden prijzen uitgereikt in diverse categorieën.

Een van die prijzen is de titel 'Young Accountant of the Year', die als doel heeft jong talent in de accountancysector te erkennen en te belonen. Dit jaar werd de prijs uitgereikt aan Gerke van Garderen, hoofd innovatie bij Joinson & Spice. Dit Nederlandse auditkantoor werkt met name voor technologiebedrijven.

Foto: Gerke van Garderen

Vernieuwende aanpak

Van Garderen heeft de prijs ontvangen voor zijn vernieuwende aanpak van het vak. Zo heeft hij onder meer gezorgd voor de praktische integratie van AI in dagelijkse werkzaamheden, heeft hij een systeem ontwikkeld om informatievragen aan het begin van een audit te stroomlijnen en heeft hij een intelligente applicatie geïntroduceerd die helpt om accurate conclusies te formuleren in auditopdrachten.

Van Garderen deelt zijn kennis over innovatie en AI binnen de sector ook als trainer bij de SRA en als lid van diverse werkgroepen bij de NBA. Hij noemt de erkenning via de award "een enorme eer", die voelt als validatie van het werk, maar die ook de potentie van innovatie in de branche benadrukt. "Het geeft me nóg meer energie om te blijven bouwen aan gebruiksvriendelijke innovaties, deze in de praktijk brengen en te blijven leren en doorontwikkelen."

Prijzen

Andere memorabele prijzen waren er tijdens het event onder meer voor het netwerk van het jaar (HLB International), de beroepsorganisatie van het jaar (ACCA), de AI-innovatie van het jaar (Deloitte), de accountancy-app van het jaar (MyWorkpapers) en de persoonlijkheid van het jaar (Francesca Lagerberg, ceo Baker Tilly International).

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.