Nieuws

Einde aan soap rond Centric: ACM keurt overname goed

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft toestemming gegeven voor de overname van het geplaagde IT-bedrijf Centric van zakenman Gerard Sanderink door een consortium van Nederlandse ondernemers. Hiermee komt een einde aan een langslepende kwestie rond het ICT-bedrijf van Sanderink.

De verkoop werd vorige maand aangekondigd. Topman Peter Wakkie van Centric gelooft dat het bedrijf met de overeenkomst "definitief in rustiger vaarwater" komt.

In de afgelopen jaren was het veelvuldig onrustig rondom Centric, dat ook veel diensten voor de Nederlandse overheid verricht. Diverse bestuurders stapten op, na onderlinge conflicten en aanvaringen met de eigenaar. De grote opdrachtgever De Nederlandsche Bank verbrak de relatie met het IT-bedrijf. 

Sanderink

Eigenaar Gerard Sanderink, die een privéconflict met zijn ex publiekelijk uitvocht en zijn bedrijven daarin meesleepte, ligt al jaren in de clinch met Centric.

Aan het begin van dit jaar wees de Ondernemingskamer een verzoek van Sanderink af over meer bemoeienis met de geplande verkoop van Centric. Eerder had het rechtscollege in Amsterdam besloten dat Sanderink moest opstappen als hoogste bestuurder van het IT-bedrijf.

Imker Capital Partners

Investeerder Imker Capital Partners heeft een meerderheid in het consortium van nieuwe eigenaren van Centric. Verder bestaat de groep uit oprichter Adriaan Mol van betalingsverwerker Mollie, oprichter en topman Ronald Bezuur van cloudbedrijf Uniserver en oprichter Bram Bastiaansen van ACT Group.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.