Nieuws

EC publiceert veelgestelde vragen over CSRD

De Europese Commissie heeft een set frequently asked questions (FAQs) gepubliceerd over de implementatie van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).

De veelgestelde vragen moeten de diverse stakeholders helpen bij de interpretatie van diverse wettelijke bepalingen in de nieuwe duurzaamheidsrichtlijn CSRD.

Het document is als pdf uitgebracht en richt zich zowel op opstellers van duurzaamheidsinformatie, als op accountants die straks assurance moeten geven bij die informatie. Ook de interpretatie van de Sustainable Finance Disclosures Regulation (SFDR, gericht op financiële instellingen) komt aan de orde in de FAQ's.  

Naleving makkelijker

Met de set FAQ's wil de Europese Commissie de naleving van de wettelijke vereisten op een "kosteneffectieve manier vergemakkelijken en de bruikbaarheid en vergelijkbaarheid van gerapporteerde informatie over duurzaamheid waarborgen", aldus het document.

Het bieden van meer duidelijkheid en zekerheid moet bijdragen aan de doelstelling van de EC om de administratieve lasten voor ondernemingen rondom duurzaamheidsrapportages te verminderen.

De commissie kan de FAQ's waar nodig nog actualiseren.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.