Nieuws

De Jong & Laan benoemt Van Breukelen en Witteveen als bestuurders

De raad van bestuur van accountantsorganisatie de Jong & Laan is per 1 september compleet, door de benoeming van Jurgen van Breukelen als ceo en Jaap Witteveen als coo. Eerder waren al Jeroen Baake en Marco Herder benoemd als respectievelijk cfo en chief quality officer (cqo).

De Jong & Laan staat naar eigen zeggen "aan de vooravond van een nieuwe stap in haar ontwikkeling". Bij de zoektocht naar een nieuwe raad van bestuur zijn voor het eerst naast interne kandidaten ook externe kandidaten betrokken.

Directie Jong & Laan 2024

Van Breukelen

Bedrijfseconoom Jurgen van Breukelen (55) was van oktober 2012 tot mei 2014 bestuursvoorzitter van KPMG Nederland en lid van het Global Executive Team en de Global Board van die organisatie. Ook heeft hij diverse bestuurlijke en toezichthoudende functies bekleed, onder andere als bestuursvoorzitter van Altice en van EDGE en als rvc-voorzitter bij Van Gansewinkel Groep en bij Royal Swinkels. Ook was hij bestuurslid bij de VEUO.

Van Breukelen stelt dat het ondernemerschap bij de Jong & Laan hem aanspreekt. "Er zijn vele kansen voor vernieuwing in de sector en voor professionalisering en uitbreiding van de dienstverlening voor de klant." De Jong & Laan ging als een van de eerste Nederlandse accountantskantoren in zee met private equity.

Van Breukelen kwam tien jaar geleden in het nieuws, te midden van negatieve publiciteit over KPMG eind 2013 en begin 2014. Ook hijzelf kwam daarbij onder vuur te liggen, door betrokkenheid bij een conflict met de gemeente Blaricum over een vastgoedproject. Het was voor hem reden om in mei 2014 af te treden als bestuursvoorzitter van KPMG.

Witteveen

Jaap Witteveen (56) was hiervoor chief transformation officer en statutair bestuurder bij DAS Holding, waar hij verantwoordelijk was voor ICT & Information Security Management. Ook heeft hij bestuurlijke ervaring als coo bij Kas Bank en vervulde hij bestuurlijke functies bij ABN Amro en Theodoor Gilissen. Volgens hem liggen er "enorme kansen voor verdere digitalisering en governance" bij de Jong & Laan.

Per 1 juli jl. namen Jeroen Baake en Marco Herder al vanuit de partnergroep van de Jong & Laan hun taken als bestuurder op zich. Ze vervingen het voorheen driekoppige bestuur. Waar nodig zijn de nieuwe bestuursleden al door de AFM getoetst, aldus het kantoor.

Koers

Het nieuwe bestuur zet samen met investeringsmaatschappij Waterland de ingezette buy and build-koers voort, gericht op organisatiegroei, groei in kwaliteit van dienstverlening en in de ontwikkeling van medewerkers. De Jong & Laan heeft als middelgrote accountants- en adviesorganisatie nu 975 medewerkers en 24 vestigingen in Nederland.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.