Nieuws

Crowe Foederer presenteert eerste duurzaamheidsverslag

De middelgrote accountantsorganisatie Crowe Foederer heeft, naast de reguliere jaarcijfers, ook een eerste eigen ESG-rapportage gepubliceerd. Het kantoor loopt hiermee vooruit op de inwerkingtreding van de Europese duurzaamheidsrichtlijn CSRD.

Het voldoen aan alle vereisten van de CSRD-wetgeving is niet te onderschatten, benadrukt het kantoor bij het uitbrengen van het duurzaamheidsverslag. "Niet alleen in de verantwoordelijkheid om te zorgen voor die duurzame wereld. Maar met name ook om hierin de eigen doelstellingen te benoemen. Doelstellingen die realiseerbaar zijn, maar ook impact hebben."

Niet eenvoudig

Crowe Foederer spreekt van een "eerlijke en serieuze eerste stap voor onze bijdrage aan een duurzamere wereld". Het kantoor heeft ervaren dat het formuleren van beleid op dit terrein en met name het benoemen van realiseerbare doelstellingen “niet eenvoudig” is.

In de ESG-rapportage wordt onder meer aandacht geschonken aan het leren werken met de CSRD-vereisten. Ook gaat de publicatie in op de reikwijdte van de rapportage, de dubbele materialiteitsmatrix en het conceptueel raamwerk dubbele materialiteitsanalyse. Verder geeft het verslag aandacht aan klimaatverandering, personeel en zakelijk gedrag.

Tijdig beginnen

Volgens ceo Johan Daams van het kantoor is er veel werk aan de winkel met duurzaamheidsverslaggeving. "Ik adviseer dan ook iedereen om hier tijdig mee te beginnen en niet te wachten op de formele ingangsdatum."

Crowe Foederer heeft acht vestigingen en circa zevenhonderd medewerkers, met een hoofdkantoor in Eindhoven.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.