Nieuws

Accountancy-recruitmentplatform Finch Online na overname weer live

Finch Online, recruitmentplatform voor accountants- en advieskantoren, maakt een doorstart met adviesbureau Blue to Business. Het platform is vanaf 1 augustus in vernieuwde vorm weer online.

Beide partijen zijn eerder ingesprongen op de gespannen arbeidsmarkt in de accountancy en helpen accountantskantoren om in beeld te komen bij mogelijke werknemers. Moniek Vinken, sinds 2007 recruitment-adviseur in de accountancy onder meer bij BDO, startte in 2021 met Finch Online, een platform dat inzicht moest geven in de verschillen tussen werkgevers in de accountantssector.

Omdat Vinken zich op andere activiteiten wil richten, draagt zij het platform over aan Tanja Schreurs, onder meer initiatiefnemer van Kantoor Blauwdruk. Vanuit dat bureau helpt Schreurs accountantskantoren bij hun organisatieontwikkeling en inspanningen richting de arbeidsmarkt.

'Independer voor accountants'

Kandidaten kunnen op het vernieuwde platform diverse werkgevers in de accountancy vergelijken op basis van hun karakter en wensen. Daarbij wordt ook gekeken naar zaken als organisatiecultuur. Finch is in de optiek van nieuwe eigenaar Schreurs "een soort Independer, maar dan voor accountancywerkgevers".

Volgens Schreurs worden kandidaten in de accountancy anno nu "overspoeld" met vacatures en uitnodigingen voor gesprekken. "Het is geen werkgeversmarkt meer, maar een werknemersmarkt. De kandidaat is overduidelijk aan zet." Het platform moet zorgen voor meer transparantie in de markt, aldus Schreurs. "Talent is erg schaars, dus kantoren voelen zich genoodzaakt om mooie beloftes te doen. Dit pakt voor sommige kandidaten zodanig verkeerd uit, dat ze overstappen naar het bedrijfsleven of het vak helemaal verlaten."

Vernieuwd platform

De vernieuwde versie van het Finch Online-platform gaat per 1 augustus live in samenwerking met een groep accountantskantoren, waaronder ETL, Finnerz, Joanknecht, NXT LVL, OOvB, RSW en SRL accountants en belastingadviseurs.

Ambitie is om het het aantal deelnemende kantoren de komende maanden gefaseerd te laten groeien en het delen van kennis tussen kantoren en kandidaten te intensiveren, aldus Schreurs.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.