Nieuws

Vitamine A: Jezelf zijn én accountant, kan dat?

In de 51ste editie van Vitamine A, de podcast voor accountants, spreekt host Sven Budding met drie leden van de LGBTQ+-gemeenschap over diversiteit en inclusie bij accountantskantoren.

» Beluister Vitamine A-podcast aflevering #50: 'Coen Bongers over schaarste in het leukste beroep ter wereld'. Via Spotify, Apple Podcast of Simplecast.

Wat betekent het als je afwijkt van de heteronorm? En wat is de impact daarvan op de uitoefening van je werk als accountant? Een belangrijk onderwerp, dat raakt aan het grote thema cultuur binnen accountantsorganisaties.

Naast de NBA-community Diversiteit en Inclusie, verdient dit thema ook binnen accountantskantoren aandacht. De grote vier accountantsorganisaties hebben eigen programma’s en doelstellingen rondom diversiteit, waarbij ook specifiek aandacht wordt gegeven aan collega’s uit de LGBTQ+-gemeenschap. Wat betekent dat in de praktijk?

Momenteel is het pride met allerlei activiteiten, met op 3 augustus de Canal Parade in Amsterdam. Reden om met drie gasten dit onderwerp te bespreken in Vitamine A. Host Sven Budding spreekt met Debbie Helaha (trainer, adviseur en coördinator Diversiteit en Inclusie Hogeschool Leiden), Bob Beusekom (accountant en zelfstandig interim en programmamanager) en Ruben Hoving (junior manager Deloitte).

Alle afleveringen van de Vitamine A-podcast zijn ook terug te vinden via de podcast-button op Accountant.nl.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.