Nieuws

Recordbedrag van Europese Investeringsbank naar klimaatprojecten

De Europese Investeringsbank (EIB) heeft vorig jaar 2,7 miljard euro nieuwe financiering toegezegd voor klimaat- en ecologische duurzaamheidsprojecten. Het gaat om projecten die zich richten op het aankunnen van de gevolgen van klimaatverandering. De bank spreekt van een recordbedrag. Het toegezegde financieringsbedrag is meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2021, meldt de bank in zijn donderdag verschenen duurzaamheidsjaarverslag.

Klimaatadaptatieprojecten

De investeringen sluiten aan bij de doelstelling van de bank om in 2025 15 procent van zijn financiering te stoppen in klimaatadaptatieprojecten. Daarbij kan worden gedacht aan het verstevigen van dijken en verbreden van rivieren.

"Klimaatverandering is de uitdaging van onze generatie", zegt Ambroise Fayolle, vicevoorzitter van de EIB en verantwoordelijk voor klimaatactie en milieu. "Daarom is klimaatfinanciering een belangrijk onderdeel geworden van de financiering van de EIB-groep, waarmee wordt bijgedragen aan het succes van de groene overgang in Europa."

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.