Nieuws

Omzet ABAB groeit in 2023 met acht procent

De omzet van het middelgrote accountantskantoor ABAB steeg in 2023 met 8 procent naar € 67,3 miljoen (2022: € 62,3 miljoen). Medio 2024 fuseerde het kantoor met Alfa.

Volgens ABAB stond 2023 in het teken van investeren in impact, innovatie en kwaliteit. Een ingezette koerswijziging, in lijn met het strategische programma 'Van Betekenis' werpt zijn vruchten af, aldus het kantoor.

Disciplines

In accountancydiensten werd in 2023 26 miljoen euro omgezet, in audit 5.6 miljoen. Alle vakgebieden van ABAB laten omzetgroei zien, waarbij de grootste stijgingen te vinden zijn bij Belastingadvies (8,0 procent) en Legal (8,5 procent). Ook dochteronderneming Epiic deed goede zaken, met een omzetgroei van 46,0 procent.

In 2023 ging ABAB richting het 100-jarig bestaan, werd gewerkt aan een feedbackcultuur onder collega's, investeerde het kantoor bijna een miljoen euro in kennisdelen met de markt via de Stichting ABAB en werd verder gebouwd aan InnovatieTafels, een landelijk platform voor ondernemers, kennispartners en experts die samenwerken aan innovatie. Ook is het kantoor naar eigen zeggen al sinds 2018 volledig CO2-neutraal.

Aaff

Sinds 17 juni 2024 is de fusie tussen ABAB en Alfa Accountants en Adviseurs een feit. In 2024 vindt de communicatie naar buiten toe nog plaats vanuit ABAB en Alfa. Vanaf 2025 gaan zij verder onder de nieuwe naam aaff.

Samen zijn beide kantoren goed voor een jaarlijkse omzet van € 210 miljoen. Gekozen is voor employee equity, waarbij de tweeduizend collega's van aaff samen voor 100 procent eigenaar zijn. De eerste inschrijfronde hiervoor werd met 60 procent overtekend. De aanvraag voor een B Corp-certificering onderstreept de toewijding van het fusiekantoor aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.