Nieuws

Geplaagd IT-bedrijf Centric verkocht

Centric, het IT-bedrijf van de omstreden zakenman Gerard Sanderink, wordt overgenomen door een consortium van Nederlandse ondernemers. De overname moet nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Sanderink, die een privéconflict met zijn ex-geliefde publiekelijk uitvocht en zijn bedrijven daarin meesleepte, ligt al jaren in de clinch met Centric. Begin dit jaar wees de Ondernemingskamer zijn verzoek af over meer bemoeienis bij de geplande verkoop van Centric.

Eerder besliste het rechtscollege in Amsterdam dat Sanderink moest vertrekken als hoogste bestuurder van het IT-bedrijf. Eind april kreeg hij bovendien van de rechter te horen dat hij het bedrijf tachtig miljoen euro moet betalen. 

Overname

De huidige topman van Centric, Peter Wakkie, verwacht dat het bedrijf met de overeenkomst "definitief in rustiger vaarwater" komt. Investeerder Imker Capital Partners heeft een meerderheid in het consortium. Verder bestaat de groep uit oprichter Adriaan Mol van betalingsverwerker Mollie, oprichter en topman Ronald Bezuur van cloudbedrijf Uniserver en oprichter Bram Bastiaansen van ACT Group.

Volgens Centric-bestuursvoorzitter Willem Meijer brengt Imker Capital Partners "samen met de consortiumpartners veel kennis met zich mee en is in het verlengde van onze strategie toegewijd om Centric te ondersteunen voor verdere groei." Centric biedt verschillende IT-diensten aan en is actief in acht landen. Het bedrijf, met een hoofdkantoor in Gouda, heeft ruim 3100 medewerkers in dienst.

Strukton

Sanderink stond eerder ook aan het roer van bouwbedrijf Strukton, maar werd net als bij Centric door de ondernemingskamer uit zijn functie geschorst. Volgens de rechter zou zijn gedrag het voortbestaan van de bouwonderneming in gevaar brengen. 

Eerder nam de ondernemingskamer vergelijkbare maatregelen bij Centric, omdat Sanderink niet in staat zou zijn privézaken te scheiden van beslissingen over dit bedrijf.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.