Nieuws

Fiscaal surfen - Week 26

Een overzicht van het belastingnieuws dat Accountant.nl de afgelopen week tegenkwam op het web.

Box 3

Voor spaarders in box 3 gelden de 6 juni-arresten
Belastingplichtigen met slechts bank- en spaartegoeden in box 3 (de groep spaarders) hebben ook recht op rechtsherstel op basis van de arresten van de Hoge Raad van 6 en 14 juni 2024. Voorwaarde is dat hun werkelijk rendement lager is dan het forfaitaire rendement.
(Bron: NBA)

Corona

Mogelijk 3,5 mrd aan oninbare coronabelastingschulden
De Voorjaarsnota 2024 bevat een update van de raming voor het oninbare deel van de schuld (inclusief de schuld waarvoor de betalingsregeling is ingetrokken). Deze is opwaarts bijgesteld van € 2,5 miljard (raming Voorjaarsnota 2023) naar € 3,5 miljard van de nog openstaande schuld.
(Bron: Fiscaal Vanmorgen)

Vennootschapsbelasting

Overheid ziet inkomsten vennootschapsbelasting verdubbelen
De overheid heeft de inkomsten uit de vennootschapsbelasting in de afgelopen vijf jaar zien verdubbelen. De opbrengst van de belasting die bedrijven betalen over de winst nam de afgelopen jaren ook sterker toe dan de opbrengst van de meeste andere belastingen en sociale premies die de overheid incasseert.

Fiscale verzamelwet

Raad van State wil Fiscale verzamelwet 2025 uitdunnen vanwege grondrechten
Het wetsvoorstel Fiscale verzamelwet 2025 bevat inhoudelijke maatregelen waarin grondrechten zoals het nemo-tenetur-beginsel en het gelijkheidsbeginsel in het geding zijn. Dergelijke maatregelen vragen om een zorgvuldige afweging en parlementaire behandeling. De Raad van State (RvS) adviseert het kabinet daarom twee onderdelen uit de verzamelwet te halen.
(Bron: TaxLive)

Besluiten

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.