Nieuws

Vernieuwd BFT-portaal biedt ruimte voor toelichting accountantsverklaring

Het vernieuwde DiginBFT-portaal wordt verder verbeterd. Zo biedt de applicatie straks ruimte om afgegeven verklaringen van accountants nader toe te lichten.

De vernieuwingen in het digitale portaal van het Bureau Financieel Toezicht (BFT) moeten het gebruiksgemak voor notarissen en gerechtsdeurwaarders verbeteren. Periodiek dienen die financiële gegevens in bij het BFT, via DiginBFT. Ook accountants doen dat regelmatig, op verzoek van notarissen.

Het BFT heeft sinds januari 2022 een nieuwe versie van het DiginBFT portaal uitgerold, naar aanleiding van opmerkingen over de gebruikersvriendelijkheid. Dit gebeurde gefaseerd, om gebruikerservaringen te verzamelen en verbeteringen door te voeren. Met ingang van 1 juli 2024 wordt een nieuwe reeks aanpassingen gedaan.

Accountantsverklaringen

In het aangepaste portaal zijn enkele vragen verduidelijkt, pop-ups toegevoegd en toelichtingen uitgebreid. Het per ongeluk invoeren van onjuiste bedragen wordt voorkomen, onder meer door ingebouwde nauwkeurigheidscontroles, aldus het BFT.

Daarnaast kunnen gebruikers ook afgegeven accountantsverklaringen nader toelichten. Er kan in de applicatie worden aangeven of cijfers door de accountant zijn voorzien van een controleverklaring of van een beoordelingsverklaring en of er sprake is van een IDS-kantoor, waarvoor afwijkende omvangscriteria van toepassing zijn.

Ook kan een eventuele continuïteitsparagraaf in de afgegeven accountantsverklaring worden aangegeven.

Bron: BFT

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.