Nieuws

Ook accountants lopen liever op sneakers

Ook binnen accountantskantoren wordt het dragen van sneakers naar het werk steeds gebruikelijker. Vooral gebroken witte sneakers zijn sinds de coronapandemie populair.

Dat schrijft NRC. De krant sprak onder andere met mensen van EY. Partner Maarten Muurling draagt naar eigen zeggen bijna altijd sneakers naar zijn werk. "Als iemand tijdens het partneroverleg zegt: 'Ik wil niet dat men in sneakers naar kantoor komt', doe ik meestal demonstratief m'n voet omhoog."

Nederlandse schoenfabrikanten als Van Bommel en Van Lier spelen met hun collecties in op de trend en verkopen nu vooral veel sneakers. Een inhaalslag van 'nette schoenen' na de coronapandemie kwam er niet, de casual schoen bleef.

NRC verwijst in het artikel naar een eerdere rondgang door de NOS, waarbij onder meer gesproken werd met KPMG. Ook daar werd aangegeven dat een casual kledingstijl op kantoor gebruikelijker is sinds de coronapandemie. Dat geldt ook bij grote advocatenkantoren en consultantspraktijken.

Soms in pak

Volgens EY-partner Muurling is de dresscode binnen het kantoor geleidelijk veranderd en loopt men er met name sinds corona meer casual bij. "Toen ik hier binnenkwam, werd je bij wijze van spreken naar huis gestuurd als je geen stropdas om had."

Wel is het afhankelijk van de gelegenheid soms passend om 'geklede schoenen' en een pak te dragen, stelt hij. "Je spiegelt je aan de klant. Als ik bijvoorbeeld bij het ministerie van Financiën ben, draag ik wel een pak, want dat is echt nog een pakkenorganisatie."

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.