Nieuws

Mazars gaat samen met FORVIS en heet nu Forvis Mazars

Mazars bundelt de krachten met FORVIS, een groot accountantskantoor in de VS. De organisatie gaat per 1 juni wereldwijd verder als Forvis Mazars.

De samenwerking werd in november 2023 al bekendgemaakt. Mazars heeft circa dertigduizend medewerkers en kantoren in meer dan honderd landen. FORVIS is een puur Amerikaanse accountantsorganisatie en was tot nu toe in omvang het achtste accountantskantoor in de VS.

Er is geen sprake van een fusie; de twee partijen spreken van een two-firm netwerk met "de flexibiliteit, schaalgrootte en bereik om klanten wereldwijd van dienst te zijn". Forvis Mazars heeft een omzet van vijf miljard dollar en staat daarmee in de internationale top 10 van grootste accountants- en adviesorganisaties.

Management

Het netwerk bestaat uit twee leden: Forvis Mazars, LLP in de Verenigde Staten en Forvis Mazars Group SC, een internationale geïntegreerde partnership die actief is in meer dan honderd landen. Een nieuwe Global Network Board is vanaf nu verantwoordelijk voor de goede samenwerking binnen het netwerk en de wereldwijde dienstverlening aan klanten.  

Hervé Hélias wordt de eerste voorzitter van de Global Network Board en blijft daarnaast voorzitter van de Group Executive Board van Forvis Mazars Group SC (voorheen Mazars Group). Matt Snow, voorzitter van Forvis Mazars, LLP (voorheen FORVIS, LLP) wordt vicevoorzitter van de Global Network Board. 

In de VS blijft Tom Watson aan als ceo van Forvis Mazars, LLP (voorheen FORVIS, LLP) en neemt ook zitting in de Global Network Board. Vanuit FORVIS nemen verder Rob Pruitt, Fran Randall en Tim York zitting in de Global Network Board. David Chaudat, Pascal Jauffret, Véronique Ryckaert en Phil Verity nemen vanuit de vroegere Mazars Group zitting in de Global Network Board.

Hélias benadrukt dat Mazars en Forvis al meer dan twintig jaar samenwerken in de VS. "Onze internationale positie in de markt, onder één merknaam, stelt ons in staat om organisaties van elke omvang optimaal van dienst te zijn."

Nederland

In Nederland heeft Forvis Mazars circa twaalfhonderd mensen en een omzet van 160 miljoen. De wereldwijde dekking voor grote internationale cliënten wordt door het nieuwe netwerk uitgebreid naar de Verenigde Staten. Daarnaast blijft de Nederlandse organisatie zich als vanouds richten op (middel)grote nationale ondernemingen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.