Nieuws

Marlies de Vries wordt hoogleraar Behavioural Audit, Assurance & Control aan Nyenrode

Dr. Marlies de Vries RA is per 1 september 2024 benoemd tot hoogleraar Behavioural Audit, Assurance & Control bij Nyenrode Business Universiteit. Haar benoeming moet de academische en praktische expertise op het gebied van auditing en gedragswetenschappen van de universiteit versterken.

De leerstoel Behavioural Audit, Assurance & Control richt zich op gedragsaspecten van governance, met name hoe gedrag binnen organisaties de effectiviteit van interne controle en risicobeheersing beïnvloeden. De leerstoel sluit aan bij een groeiende maatschappelijke behoefte, aldus de universiteit.

Volgens Cokky Hilhorst, directeur van het Center for Accounting, Auditing & Control, zijn de ervaring  en het wetenschappelijk werk van De Vries waardevol voor het onderwijs aan jonge finance professionals en de versterking van het kenniscentrum. "Inzicht in de technische en gedragsmatige aspecten van de accountancy en controlling is een erg actueel onderwerp in de sector en van grote toevoegde waarde."

Volgens De Vries zelf is inzicht in menselijk gedrag "essentieel" voor een goede uitkomst van bedrijfsprocessen. “Ik wil graag bijdragen aan de groei en ontwikkeling van (toekomstige) professionals in de volle breedte van het werkveld.”

Kwartiermaker

Marlies de Vries werkte veertien jaar in de openbare accountantspraktijk en maakte daarna de overstap naar de wetenschap, als universitair docent en promovenda aan Nyenrode.

Ze was lid van de Commissie toekomst accountancysector (Cta) en werd daarna door de minister van Financiën aangesteld als Kwartiermaker toekomst accountancysector, samen met Chris Fonteijn. In november 2023 presenteerden beide kwartiermakers hun slotrapportage met aanbevelingen voor de sector.

Naast haar hoogleraarschap blijft De Vries haar eigen adviespraktijk voortzetten en toezichthoudende functies bekleden. Zo is zij lid van de maatschappelijke adviesraad van het Huis voor Klokkenluiders en van de raad van advies van de nest accountants academy.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.