Nieuws

Fiscaal surfen - Week 25

Een overzicht van het belastingnieuws dat Accountant.nl de afgelopen week tegenkwam op het web.

Box 3

Kabinet stuurt wetsvoorstel voor toekomstig box 3-stelsel naar Raad van State
De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) ingestemd met het aanbieden van de Wet werkelijke rendement box 3 voor advies aan de Raad van State. Met het wetsvoorstel stelt het kabinet voor om vanaf 2027 een nieuw stelstel voor de belastingheffing in box 3 in te voeren. Belastingplichtigen betalen alleen belasting over wat zij daadwerkelijk hebben verdiend met hun vermogen.
(Bron: Rijksoverheid)

Antwoorden op Kamervragen over bericht 'Spaarders in box 3 mogen oordeel Hoge Raad niet afwachten'
Staatssecretaris Van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) geeft antwoord op vragen over het bericht 'Spaarders in box 3 mogen oordeel Hoge Raad niet afwachten'.
(Bron: Rijksoverheid)

Inloggen

Oude portaal sluit binnenkort: stap over vóór 1 juli 2024
De Belastingdienst sluit op 1 juli 2024 definitief het oude portaal voor ondernemers. Alle ondernemers die het oude portaal nu nog gebruiken, moeten overstappen naar het nieuwe portaal Mijn Belastingdienst Zakelijk, boekhoudsoftware of een fiscaal dienstverlener.
(Bron: Belastingdienst)

Internetconsultatie Besluit DigiD Zakelijk Belastingdienst
Tot 29 juli 2024 ligt het Besluit DigiD Zakelijk Belastingdienst ter consultatie. Dit besluit regelt DigiD Zakelijk Belastingdienst. Dit zorgt ervoor dat kleine ondernemingen gratis met hun DigiD kunnen inloggen bij bepaalde dienstverlening van de Belastingdienst.
(Bron: Taxence)

Aangifte

Belastingdienst doet aangiftemijder 'laagdrempelige' handreiking
De Belastingdienst stuurt de komende tijd vijfduizend ansichtkaarten naar mensen die al enkele jaren geen belastingaangifte deden. Daarmee wil de instantie hen uitnodigen dit alsnog te doen. Het doen van belastingaangifte is niet altijd verplicht, maar de dienst hoopt zo de drempel te verlagen en te voorkomen dat mensen in de knel raken.

Uitkeringen

Uitkeringsbedragen per 1 juli 2024
Per 1 juli 2024 wordt de hoogte van een aantal uitkeringen aangepast.
(Bron: Rijksoverheid)

Uitzendbranche

Fiscus en uitzendbranche vernieuwen convenant
Vanaf 6 juni jl. geldt een nieuw convenant tussen de Belastingdienst, de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) en de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU).
(Bron: TaxLive)

Besluiten

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.