Nieuws

'CSRD Awards' moeten traditie Kristalprijs voortzetten

De Nederlandse 'CSRD Awards' moeten de traditie van de vroegere Kristalprijs gaan voortzetten. De eerste editie van de nieuwe duurzaamheidsprijs is bedoeld voor bedrijven die al in hun verslag over 2023 inspelen op de nieuwe Europese richtlijn CSRD.

Op 28 november 2023 werd de Kristalprijs voor het beste duurzaamheidsjaarverslag voor het laatst uitgereikt. Met deze prijs werden rapporterende bedrijven beloond voor hun duurzaamheidsinspanningen en werden best practices in beeld gebracht. De bedenkers van de CSRD Awards willen die jarenlange traditie voortzetten.

CSRD-dag

De nieuwe prijzen worden op 12 november 2024 uitgereikt tijdens de eerste editie van een nieuw jaarlijks duurzaamheidscongres, de 'CSRD DAY'. Initiatiefnemers zijn het Impact Institute, Van der Molen E.I.S. en fardau platforms.

Omdat er over het verslagjaar 2023 nog geen 'verplichte' CSRD-verslagen zijn, worden op CSRD DAY enkele early adaptors beloond: bedrijven die met hun verslag over 2023 al op voortvarende en innovatieve wijze inspelen op de CSRD-richtlijn, zo wordt gesteld.

Criteria in de maak

In de loop van dit jaar worden bedrijven opgeroepen zich voor de awards aan te melden. Na een voorselectie kiest een vakjury de genomineerden en de uiteindelijke winnaars. Vanaf volgend jaar stellen experts de criteria voor de CSRD Awards op, als basis voor een beoordeling van de inzendingen door de jury.

De awards worden volgens de initiatiefnemers ondersteund door organisaties als de NBA, SRA, Global Compact Network Netherlands, VBDO en Eumedion. De NBA heeft echter formeel geen betrokkenheid bij de nieuwe awards, aldus de beroepsorganisatie.

De NBA was eerder samen met het ministerie van EZK wel nauw betrokken bij de Kristalprijs.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.