Nieuws

Vitamine A: psychologische veiligheid in de accountancy

In de 53ste editie van Vitamine A, de podcast voor accountants, spreekt host Sven Budding met Elmira Nijhuis over een vaak onderbelicht thema binnen de accountancy: psychologische veiligheid op de werkvloer.

» Beluister Vitamine A-podcast aflevering #52: 'Eén jaar NBA' via Spotify, Apple Podcast of Simplecast.

Psychologische veiligheid gaat over het creëren van een omgeving waarin medewerkers zich vrij voelen om zich uit te spreken, zonder angst voor negatieve consequenties. Nijhuis heeft recent haar proefschrift afgerond over psychologische veiligheid in bestuurlijke en managementteams. Zij is tevens auteur van het net verschenen boek Psychologische veiligheid in organisaties. Het kan wél!.

Host Sven Budding spreekt met Nijhuis over wat psychologische veiligheid in de praktijk betekent, over de rol van leiderschap en macht en de impact op de professionele integriteit en ethiek binnen de accountancysector.

Nijhuis deelt ook praktische tips, voor zowel leidinggevenden als medewerkers. Daarnaast wordt stilgestaan bij de rol van diversiteit binnen teams en hoe perceptieverschillen tussen medewerkers en leidinggevenden de veiligheid kunnen beïnvloeden.

Alle afleveringen van de Vitamine A-podcast zijn ook terug te vinden via de podcast-button op Accountant.nl.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.