Nieuws

Twaalf bedrijven op shortlist voor CSRD Awards 2024

Twaalf ondernemingen staan op de shortlist voor de nieuwe CSRD Awards 2024. Organisaties konden zich zelf aanmelden voor deelname met hun jaarverslag over boekjaar 2023.

In het verleden werden bedrijven voor hun inspanningen op het gebied van duurzaamheidsverslaggeving beloond met een plek in de Transparantiebenchmark en mogelijk een Kristalprijs. De organisatoren daarvan, het ministerie van Economische Zaken en de NBA, zijn hiermee gestopt wegens de komst van de Europese duurzaamheidsrichtlijn CSRD en daaruit voortvloeiende rapportageverplichtingen.

Inmiddels hebben twee marktpartijen, Van der Molen E.I.S. en Impact Economy Foundation, de 'Nederlandse CSRD Awards' opgezet. Bedrijven konden zich tot 27 september jl. aanmelden voor deze awards, met hun verslag over het boekjaar 2023.

Selectie

Er zijn 34 deelnemers voor de nieuwe awards. De selectie van de twaalf ondernemingen is gedaan op basis van een door Impact Institute ontwikkelde methodiek.

Als grote ondernemingen zijn voor de shortlist geselecteerd: Koninklijke Ahold Delhaize NV, a.s.r., ENSTALL, Heijmans NV, JDE Peet's NV, Royal Philips NV, Prosus NV, Signify NV en Viterra. In de categorie mkb en overige ondernemingen zijn drie ondernemingen geselecteerd: A Beautiful Story BV, Arte Groep BV en Schijvens Corporate Fashion Hilvarenbeek BV.

Een vakjury onder leiding van hoogleraar Dick de Waard bepaalt wie uiteindelijk de twee winnaars worden. De prijzen worden uitgereikt aan de winnaars tijdens het congres CSRD DAY 2024 op 12 november aanstaande.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.