Nieuws

Ondernemers in financiële dienstverlening kunnen nog profiteren van cyberveiligheidssubsidie

Veel kleine bedrijven in de sector financiële dienstverlening hebben nog niet genoeg maatregelen genomen om hun cyberveiligheid te waarborgen. Een nieuwe subsidieregeling biedt kleine bedrijven de kans om hun digitale weerbaarheid te vergroten.

Dat meldt het Digital Trust Center (DTC), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken. Kleine bedrijven, zzp en mkb, in de financiële dienstverlening kunnen vooral nog veel winst behalen op specifieke gebieden, zoals het inloggen in twee stappen, het tegengaan van phising en andere essentiële maatregelen.

Dat blijkt uit de CyberVeilig Check van het DTC. Zulke basismaatregelen zijn volgens het DTC van cruciaal belang om het risico op cyberaanvallen te verkleinen.

Subsidie

Jaarlijks zijn duizenden bedrijven - zowel groot als klein - het slachtoffer van een cyberaanval. Bedrijven die hun cyberweerbaarheid nog niet op orde hebben, lopen hierdoor een risico. "We zetten ons in om het bewustzijn over cyberrisico's in onder andere de sector financiële dienstverlening te vergroten, zodat bedrijven actie ondernemen om hun cyberweerbaarheid te versterken", stelt Michel Verhagen van het DTC.

Afgelopen maand is hiervoor de subsidieregeling 'Mijn Cyberweerbare Zaak' gestart. De subsidie kan volgens Verhagen een belangrijke steun zijn, "bijvoorbeeld voor investeringen in back-ups, wachtwoordmanagers en/of antivirussoftware".

Toegekend op volgorde

De subsidieregeling, een initiatief van het Digital Trust Center, is bedoeld om kleine bedrijven te helpen investeren in hun digitale veiligheid. De subsidie dekt vijftig procent van de kosten van een cybermaatregel, tot een maximum van 1.250 euro. De subsidie is bestemd voor bedrijven met één tot en met vijftig werknemers en een jaaromzet van maximaal tien miljoen euro.

Wacht niet te lang met het aanvragen, zo adviseert het DTC, want er wordt subsidie toegekend op volgorde van binnenkomst. De mogelijkheid om subsidie aan te vragen stopt wanneer het subsidiebudget van 1 miljoen euro toegekend is.

Met de regeling streeft het Digital Trust Center ernaar de digitale weerbaarheid van Nederlandse bedrijven te versterken en schade door cyberaanvallen tegen te gaan.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.