Nieuws

NBA-voorvechter circulaire economie in ranglijst Duurzame 100

Lucas Geusebroek, binnen de NBA werkzaam als beleidsmedewerker bij de afdeling Beroep en Maatschappij, is dit jaar opgenomen in de 'Duurzame 100'. Dat is de jaarlijkse ranglijst van dagblad Trouw, gericht op duurzame burgerinitiatieven.

De vermelding van Geusebroek is met name gebaseerd op zijn inspanningen binnen het accountantsberoep voor een circulaire economie, waar hij een bevlogen voorvechter van is. Hij is door anderen genomineerd voor de ranglijst van Trouw.

Lucas Geusebroek

Lucas Geusebroek is binnen de NBA al jaren actief op het terrein van duurzaamheid. Zo was hij in 2020 nauw betrokken bij de uitgave van een publieke management letter over klimaatverandering 'Klimaat is financieel'.

Erkenning

De vermelding van Geusebroek in de Duurzame 100 is in zijn optiek vooral een erkenning van de  inspanningen van de beroepsorganisatie als geheel in de afgelopen tien jaar, rondom het verbinden van het accountantsberoep met de circulaire economie.

Ook de samenwerkingen die mede vanuit de NBA zijn opgezet tellen daarbij mee, zoals de Coalitie Circulaire Accounting en de Kopgroep Circulair Financieren, in samenwerking met De Nederlandsche Bank.

Kloppende rekensom

Samen met diverse collega's binnen de NBA wil Geusebroek duurzaamheid stimuleren en de waarde daarvan laten zien. "We jagen 22.000 accountants en financials aan om circulair ondernemen te voorzien van een kloppende rekensom", stelt hij, "want afscheid nemen van de wegwerpeconomie levert pas echte winst op".

De Duurzame 100 is bedoeld om zichtbaar te maken hoe duurzaamheid 'van onderop' leeft in de maatschappij en kent dit jaar voor het eerst tien verschillende categorieën. De inzendingen zijn beoordeeld door een onafhankelijke jury.

Het verbinden van het accountantsberoep met de circulaire economie staat vermeld in de categorie 'Energie & Klimaat' en staat in de ranglijst van Trouw op plek 30. De eerste plaats in de Duurzame 100 is voor milieujuriste Jessica den Outer, van de stichting Rechten van de Natuur.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.