Nieuws

NBA presenteert interviewserie 'Getekend'

De NBA publiceert een serie diepte-interviews met accountants die midden in de vuurlinie hebben gestaan. De serie 'Getekend' probeert de gesprekken over beroepscultuur te verdiepen en accountants te inspireren met praktijkverhalen over persoonlijke dilemma's.

In de eerste afleveringen spreekt interviewer en tv-presentatrice Janine Abbring met voormalig Vestia-accountant Piet Klop en intern accountant Thijs Smit van Ahold en SNS REAAL.

Fragmenten uit de eerste afleveringen van Getekend worden op woensdag 16 oktober vertoond tijdens de NBA-bijeenkomst Impact maken op het scherpst van de snede, in Utrecht.

Interviews

De eerste uitzending, een interview met Thijs Smit, voormalig intern accountant van Ahold tijdens de affaire van 2002 en van SNS REAAL tijdens de perikelen rondom Property Finance, is vanaf donderdag 17 oktober op de site van de NBA te zien.

Smit blikt in het interview openhartig terug op de dilemma's die gepaard gingen met de deconfiture van het toenmalige Ahold-concern. Hij deelt zijn kijk op de rolopvatting van de accountant en op het grijze gebied tussen de geest van het vak en de letter van de beroepsregels.

In de tweede uitzending spreekt Abbring met Piet Klop, voormalig controlerend accountant van woningcorporatie Vestia. Klop blikt met haar terug op de impact van de affaire-Vestia, die uitmondde in een hoorzitting voor de parlementaire enquêtecommissie woningcorporaties. Klop wijdt onder meer uit over de persoonlijke impact die de kwestie op hem en zijn loopbaan heeft gehad.

Beroepscultuur

De interviewreeks 'Getekend' maakt deel uit van het programma Beroepscultuur van de NBA. Dat programma beoogt een eenduidige visie op de toekomstbestendige beroepscultuur te formuleren en te stimuleren bij accountantskantoren en accountants.

In de interviewsreeks volgen later dit jaar nog interviews met voormalig Econcern-cfo Leo Epskamp en PwC-partner Jacobina Brinkman.

Bekijk de aankondiging van de interviewreeks 'Getekend':

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.